2020-06-13
住喺將軍澳無理由唔試下海旁新餐廳 星期四都見到有唔少食客,香港人、外國人比例各佔一半,餐廳有個好大既Bar Area,播著流行英文歌,現場氣氛一流。A Tavola House Salad $125新鮮蔬菜/牛油果/雞蛋/Honey Mustard Dressing用料新鮮,沙律菜幼嫩爽口,配搭香滑熟透的牛油果和雞蛋,味道清新健康,加埋甜甜地的Honey Mustard Dressing十分開胃。A Tavola House Special 10” $130火腿/意大利辣香腸/煙肉/黑橄欖/菠蘿/蘑菇/青椒/洋蔥Pizza同樣點左House Special,可以選擇10”或12”,我地揀左10”厚批,厚度剛剛好,唔係出面連鎖店嗰種厚度,一共有6塊,散發出麵包香氣,烘得香脆可口。我同朋友每人2塊已經飽肚,見到隔離枱的女食客一個人清晒整份Pizza,實在厲害。舖滿豐富材料,顔色賞心悅目,Pepperoni配搭火腿有雙重咸香感,加上黑橄欖和蘑菇的獨有香氣,越食約香。Pizza亦有多款蔬菜配料,例如三色椒、洋蔥、菠蘿,可以降低油膩感。Tiramisu $55賣相精緻,Cheese質感較厚實,香
A Tavola House Salad $125
火腿/意大利辣香腸/煙肉/黑橄欖/菠蘿/蘑菇/青椒/洋蔥
Tiramisu $55
賣相精緻,Cheese質感較厚實,香滑誘人,中間用上海綿蛋糕做Layer,唯一係略嫌唔夠咖啡酒香味。