2009-08-15 33 瀏覽
朋友仔想打邊爐,一於奉陪.3個人都唔知去邊間食好,最後因為任飲枝裝汽水,便吸引了我們去了,一早己知道2.5任食時段,時間唔算短一於去這裏了一坐低待應己問我們要甚麼茶,由於有汔水當然唔會飲茶了.之後便叫火窩湯底,有鴛鴦,麻辣,皮蛋等等...最後我們要了皮蛋湯底.湯底雖有好多皮蛋,只是完全沒有味道.選好湯底便剔食物.由於太肚餓關係,也剔了好多.好快食物送到了.未食之前出去拎野飲和混醬.出面有好多醬料,如xo醬,蔥,蒜蓉等等,各式其式鐘意甚麼也可以自取.飲品有樽裝可樂,忌廉,一些國內罐裝汔水,啤酒.還有自斟的美粒果燈汁.全場最好味的食物有鮮牛肉和美國肥牛.兩款牛肉也有肉味.第二是貢丸,好香冬菇味道.最差是鮮腐竹和四寶丸,鮮腐竹一落即溶.四寶丸打得太死實沒有應有的肉味.蟹柳味道太假.鵝腸雪蔵貨色沒有味道.鮮蝦水餃,蝦是死,肉又梅梅地,超級難食.山水豆腐應該改錯名,又唔滑又唔夠豆香,超死實.菜洗得唔太乾淨,有沙,所以只吃了少許.平平凡凡是生根,豆腐卜,粟米和鮮冬菰,鮮蝦雲吞.海鮮只有生海蝦,海蝦雖然細細隻,味道出奇地好,最衰臨埋單前先食,錯過了這麼好味的食物環境:雖然放了好多枱,都尚算有足夠空間
菜洗得唔太乾淨,有沙,所以只吃了少許.
平平凡凡是生根,豆腐卜,粟米和鮮冬菰,鮮蝦雲吞.
環境:雖然放了好多枱,都尚算有足夠空間,還有位置放茶几仔.
服務:真係唔識點講,又嬲又好笑.首先有位梁金曲髮的女待應收碟己好粗魯,求其幫你把有食物的碟亂放.最最頂癮兼搞笑是因為茶几仔唔夠位放食物,她竟然問都無問我地隨手倒晒我們未食的鮮肥鵝腸倒入窩中,真係睇到我地呆晒呀!我真的未試過打邊爐有待應會這麼做
價錢;話就話68元位,加晒所有醬料12,茶芥10,合共90元,加1後99元正.
溫馨提示:第1次我們劃食物時以為漏單,所以第2次特登寫多一點份量,點知第2次送來的物竟然寫幾多送幾多.還有,第1次點的食物竟然又出現了.所以最好寧願辛苦少少寫少點,好過最後浪費食物.
2.待應真會在2個半小時提你夠鐘,如加時或逾時每小時20元.所以千祈叫太多食物,因為夠鐘一定要埋單離開,叫了都沒有可能吃完,到時浪費食物又唔太好了

總結:99元食物水準尚算不錯,有機會都可以再食.
自取醬料
好味的肥牛