2021-11-23
魚川居喺觀塘開源道54號豐利中心5樓507室。觀塘B出口直行就到。去試佢個放題。我想講90分鐘真係唔夠時間食😩先揀湯底。湯底有五款,我地揀左酸菜魚。未試過用酸菜魚做湯底打邊爐,係一次幾特別嘅體驗。平時食開嘅酸菜魚,魚已經一早煮熟左。呢次嘅酸菜魚,魚分開上,食客要自行擺入鍋中煮熟。有四個set,食唔同嘅野,價錢都有別,以lv1最平,lv4最貴。我同朋友嗌左個最平嘅lv1。我覺得嗌呢個set都已經夠曬啦。是關呢個價錢可以任食特級肥牛同海鮮。重要每位送海鮮盤!個海鮮盤重唔係送普通海鮮咁簡單。入面有肉蟹、鮑魚、帆立貝同花螺!😍😍😍😻😻😻超正!真係好興奮呀!重可以任食其他海鮮:各款蝦類(最特別係有瀨尿蝦!)、脆魚鯇、蜆等。肉蟹大大隻而且真係好多肉!點餐紙上有肉類、海鮮、涼拌小食同炸物小食。店員話點餐紙上嘅食物可以任點。肉有三款牛同一款豬肉。全部肉都好有口感。海鮮分面,生蠔也不錯吃,唔單止唔鯹,味道重幾鮮甜。重有丸類、麵、響鈴同菜,食客可以自行出去攞。放題點少得甜品呢?有椰汁奶凍同雪糕。椰汁奶凍重要係店員自家製,誠意十足!椰汁奶凍唔會過甜,甜度剛好有椰香👍🏻。最正嘅係呢度嘅任食Movenpick雪
去試佢個放題。我想講90分鐘真係唔夠時間食😩
肉蟹大大隻而且真係好多肉!
肉有三款牛同一款豬肉。全部肉都好有口感。
重有丸類、麵、響鈴同菜,食客可以自行出去攞。
放題點少得甜品呢?
最正嘅係呢度嘅任食Movenpick雪糕唔係一盒盒雪糕而係可以一球球咁「北」黎食!😱😍鍾意食雪糕嘅朋友一定要記得留肚食雪糕!
咁多野食,90分鐘真係唔夠時間食😩已經諗緊幾時再黎食了~😻😋