去了太子區,搵良心外賣。外賣價錢都幾平, 見到好耐未食過嘅魚生飯,雖然呢啲食物係應該堂食,可以慢慢歎,但由於疫情關係所有餐廳還是停晚巿,沒有辦法之下都要叫做外賣,挺著打一個鐘頭食物不會變壞而吃壞肚子的冒險,買雜錦魚生飯回家。開門時見到內裡有很大的連豬和pepe, 門口poster, 立場鮮明。回到家, 吉列豬扒飯,燒汁牛肉飯隔一小時當然差很多,但味道都正常。反而凍食的雜錦魚生飯仍然好味, 魚生有八個款式, 而且質素很高, 吞拿魚魚生還有炙燒過,第一次吃吞拿魚魚生居然會有爽口的感覺, 唯一缺點是壽司豉油太少,不夠混飯吃,但足夠蘸魚生吃。$70的雜錦魚生飯,絕對超值,食緊$120質素。麵豉湯竟然有蜆肉,雖然有一點點的砂,是來貨問題,但是誠意可嘉。推薦。fb區區食玩遊,太子 佐禾町居食屋
去了太子區,搵良心外賣。

fb區區食玩遊,太子 佐禾町居食屋

2020-12-19
10 分鐘 (堂食)