2008-04-01
3月5日, 我們的78週月快樂~ ^v^ 今晚要去又一城睇愛在瘟疫蔓延時. 所以要食一餐好味得黎唔可以食太耐既飯. 所以我地就揀左去食EXP啦! 原來exp係無得book位既, 淨係得walk in. 好彩我地今日係平日7點幾都係排左3,2個字就入得~::: 鹽燒牛舌::: $27哈哈哈係睇openrice先識叫. 牛舌係好似牛柳粒甘一碟3串每串3粒. 真係好好味!! 牛舌肉質燒得好結實, 但係唔會韌. 咬落啖啖肉香, 好似食緊牛柳粒甘!! ::: 番茄忌廉汁鮮蝦意粉::: $63成碟野好橙~ d汁包圍住每一條意粉. 意粉係扁意粉, 煮得柔軟而不過淋, 係我鍾意既質地.配料就只有蝦同埋番茄粒. 但感覺出奇地豐富. 忌廉汁加左番茄減少油膩感. 蝦肉新鮮彈牙. 我估呢個係**西蘭花闊條麵以外既好推介**!!::: 尋找咖哩雞::: $63個名都已經好搞笑. Pizza既做法好有創意. 至於d咖哩雞係邊就留待你地去食既時候自己發掘~ ^^ pizza個底同面都做得好脆. 咖哩雞係甜中帶辣既一種, 十分冶味~ 而且fillings除左雞肉之外仲有薯仔, 加埋pizza面頭酸酸甜甜既菠籮同提子
::: 鹽燒牛舌::: $27
::: 番茄忌廉汁鮮蝦意粉::: $63
::: 尋找咖哩雞::: $63
個名都已經好搞笑. Pizza既做法好有創意. 至於d咖哩雞係邊就留待你地去食既時候自己發掘~ ^^ pizza個底同面都做得好脆. 咖哩雞係甜中帶辣既一種, 十分冶味~ 而且fillings除左雞肉之外仲有薯仔, 加埋pizza面頭酸酸甜甜既菠籮同提子乾, 真係好好味~ ***要細心品嚐pizza中心有芝士既部份!! 芝士夾咖哩真係超正!!!***
::: 芒甜美蘋子::: $25
其實係芒果+蘋果汁. 基本上芒果味重好多. 間中會飲到蘋果汁既清甜. 好好飲~ 不過唔夠凍. 同埋d蘋果汁飲到尾開始氧化杯野變左青青黃黃色…
好滿足的一餐. 樣樣野都好好味~ 仲有好多野想試~ 一定再黎過~