2020-07-02 1449 瀏覽
自舊年23條、蒙面法及武肺疫情影響下,就算有幾好食嘅餐廳,根本無心情去寫食評!!!😩😞2020.7.1 立國安法第一天大日子,當然要響應去行街食飯啦!行足幾個鐘,最後同朋友走去旺角揾到尼間樓上cafe,真係堅正又好hea,坐足3粒鐘都唔趕👍👍 最緊要係個fd啱傾,次次都講唔停😁😁今日太攰但唔太餓,叫咗2個tea set1)牛柳粒薯角+蜜瓜綠茶2)瑞士雞翼+蜜桃蘋果綠茶(這杯忘記影相😜)牛柳粒煮得剛好唔嚡,焦糖化嘅洋蔥同薯角加埋蜜糖好夾好正,食唔停😋😋瑞士雞翼好入咪肉都好嫩生果綠茶好清新唔太甜還有果肉綠茶太好飲唔夠喉想再叫,最終每人再加多杯咖啡先滿足😬😬Mocha 有我最愛又邪惡嘅忌廉,第一啖感覺有點甜,但冰溶後就會好些。而面啡色果粒係咖啡冰(只此一粒),冰溶都唔會太淡,喜歡Mocha 可以試吓👍朋友果杯日式熱Mocha 都不太甜尼度仲有室外可以吸煙,啱哂一班有/冇吸煙嘅朋友一齊hea😎😎差啲忘記咗室外嘅馬賽克枱超靚好有特式,太攰忘記打卡😅😅
今日太攰但唔太餓,叫咗2個tea set
1)牛柳粒薯角+蜜瓜綠茶
2)瑞士雞翼+蜜桃蘋果綠茶(這杯忘記影相😜)

瑞士雞翼好入咪肉都好嫩

生果綠茶好清新唔太甜還有果肉

綠茶太好飲唔夠喉想再叫,最終每人再加多杯咖啡先滿足😬😬

朋友果杯日式熱Mocha 都不太甜

差啲忘記咗室外嘅馬賽克枱超靚好有特式,太攰忘記打卡😅😅

2020-07-01
  • 蘋果蜜桃綠茶