話說星期一返屋企, 經過新港城巴士總站收到牛摩宣傳單張, 一睇傳單有4送1優惠咁抵, 真係心郁郁想去試下.即刻問班老死去唔去黎到牛摩門口, 大大個公仔係度, 一定唔會搵錯地方門口有把尺, 開頭以為比我度高, 原來係用來計小童收費.竟然有日本牛肉證書認證, 唔似其它咁食左又驚佢呃你朋友未到, 唯有自己等下啦. 店員又好好招呼我可以入去睇下先, 朋友5-10分鐘內到的話又可以坐住等唔計時(可能因為星期一關係, 接近7點時客人不多所以可以邊坐邊等)話明限時90分鐘, 襯佢未計時梗係拿拿臨睇下自助區, 轉頭可以揸緊時間, 食盡佢啦黎到自助區, 好自然比個大木牌吸引左, 原來都係日本牛認證之類既野(這次同朋友食無揀到, 下次再黎一定試下佢)自助區範圍不算大, 但勝在多元化. 小小的空間已經滿足了你所有願望.最最最估唔到, 火鍋放題竟然包埋有熟食供應天婦羅同炸物幾吸引.好多當眼處都貼有溫馨提示朋友終於都黎到, 店員都好體貼問我地想坐卡位定需要一人一鍋. 原來卡位係大鍋黎, 不過同班老死食, 梗係一齊先過癮店員都好耐心講解優惠, 牛肉種類等等, 搞到我地都唔太好意思. 最終我地揀左澳洲特級和牛, 由
話說星期一返屋企,
經過新港城巴士總站收到牛摩宣傳單張,
一睇傳單有4送1優惠咁抵
, 真係心郁郁想去試下.
即刻問班老死去唔去

黎到牛摩門口, 大大個公仔係度, 一定唔會搵錯地方

門口有把尺, 開頭以為比我度高, 原來係用來計小童收費.

竟然有日本牛肉證書認證
, 唔似其它咁食左又驚佢呃你

(可能因為星期一關係, 接近7點時客人不多
所以可以邊坐邊等)

(這次同朋友食無揀到, 下次再黎一定試下佢

最最最估唔到, 火鍋放題竟然包埋有熟食供應

天婦羅同炸物幾吸引

好多當眼處都貼有溫馨提示

. 最終我地揀左澳洲特級和牛, 由於係7點前入座, 所以再平多少少
早黎早享受仲要平幾舊(當然無咁多, 但好似都平十至二十蚊咁上下)

㨂完肉㨂完湯, 諗住準備出去大戰時, 店員仲會問埋客人要唔要豬肉同雞肉

認真抵讚, 夠哂細心. 因為任食最容易就係浪費食物, 店家主動詢問就解決左問題

最終掛住食⋯什麼牛豬雞都無影相, 始終唔係相機食先

整體而言, 牛肉質素不錯, 有雪花夠薄身, 一涮就熟

咁先係正宗日式火鍋架麻, 最最最重要係雖則咁薄, 但牛肉味仍然濃厚

豬肉同雞肉可圈可點, 始終主打牛肉

海鮮(蝦、青口、帆立貝)夠新鮮, 但偏向細隻. 不過唔緊要, 因為任食架麻

P.S.: $28有生啤一杯, +$38有生啤任飲, 幾抵(可惜一行四人狀態不佳不適宜飲

小記:
1)過了大約10分鐘便湧入好多客人, 想舒適咁食早d黎有著數(重點係更平

2)店員服務態度不錯, 沒有食評般稱惡劣.
3)地面較跣, 但唔似濕滑.
2017-04-24