2017-04-29
1901 瀏覽
話說星期一返屋企, 經過新港城巴士總站收到牛摩宣傳單張, 一睇傳單有4送1優惠咁抵, 真係心郁郁想去試下.即刻問班老死去唔去黎到牛摩門口, 大大個公仔係度, 一定唔會搵錯地方門口有把尺, 開頭以為比我度高, 原來係用來計小童收費.竟然有日本牛肉證書認證, 唔似其它咁食左又驚佢呃你朋友未到, 唯有自己等下啦. 店員又好好招呼我可以入去睇下先, 朋友5-10分鐘內到的話又可以坐住等唔計時(可能因為星期一關係, 接近7點時客人不多所以可以邊坐邊等)話明限時90分鐘, 襯佢未計時梗係拿拿臨睇下自助區, 轉頭可以揸緊時間, 食盡佢啦黎到自助區, 好自然比個大木牌吸引左, 原來都係日本牛認證之類既野(這次同朋友食無揀到, 下次再黎一定試下佢)自助區範圍不算大, 但勝在多元化. 小小的空間已經滿足了你所有願望.最最最估唔到, 火鍋放題竟然包埋有熟食供應天婦羅同炸物幾吸引.好多當眼處都貼有溫馨提示朋友終於都黎到, 店員都好體貼問我地想坐卡位定需要一人一鍋. 原來卡位係大鍋黎, 不過同班老死食, 梗係一齊先過癮店員都好耐心講解優惠, 牛肉種類等等, 搞到我地都唔太好意思. 最終我地揀左澳洲特級和牛, 由
經過新港城巴士總站收到牛摩宣傳單張,
一睇傳單有4送1優惠咁抵, 真係心郁郁想去試下.
即刻問班老死去唔去
黎到牛摩門口, 大大個公仔係度, 一定唔會搵錯地方
門口有把尺, 開頭以為比我度高, 原來係用來計小童收費.
竟然有日本牛肉證書認證, 唔似其它咁食左又驚佢呃你
(這次同朋友食無揀到, 下次再黎一定試下佢)
最最最估唔到, 火鍋放題竟然包埋有熟食供應
天婦羅同炸物幾吸引.
好多當眼處都貼有溫馨提示
店員都好耐心講解優惠, 牛肉種類等等, 搞到我地都唔太好意思. 最終我地揀左澳洲特級和牛, 由於係7點前入座, 所以再平多少少.
早黎早享受仲要平幾舊(當然無咁多, 但好似都平十至二十蚊咁上下)
㨂完肉㨂完湯, 諗住準備出去大戰時, 店員仲會問埋客人要唔要豬肉同雞肉
認真抵讚, 夠哂細心. 因為任食最容易就係浪費食物, 店家主動詢問就解決左問題
最終掛住食⋯什麼牛豬雞都無影相, 始終唔係相機食先
整體而言, 牛肉質素不錯, 有雪花夠薄身, 一涮就熟
咁先係正宗日式火鍋架麻, 最最最重要係雖則咁薄, 但牛肉味仍然濃厚
豬肉同雞肉可圈可點, 始終主打牛肉
海鮮(蝦、青口、帆立貝)夠新鮮, 但偏向細隻. 不過唔緊要, 因為任食架麻
P.S.: $28有生啤一杯, +$38有生啤任飲, 幾抵(可惜一行四人狀態不佳不適宜飲)
小記:
1)過了大約10分鐘便湧入好多客人, 想舒適咁食早d黎有著數(重點係更平)
2)店員服務態度不錯, 沒有食評般稱惡劣.
3)地面較跣, 但唔似濕滑.