2024-05-11
高CP值之選!要俾個like 佢第一次去,感覺地方空間比正常香港嘅餐廳闊落,唔會背脊撞背脊!門口個哥哥(我估係經理或者係老細)非常親切, 有啲唔慣😂5個人食晚飯,選左個4人套餐。最初驚唔夠嗌多兩個小食結果最後大家飽到食唔晒。食物以泰式為基礎,但個㕑加入自己風格,-D到唔係普通泰菜。頭盤蝦多士加雪糕已經令人驚喜!蝦多士,炸得來唔油,配埋雪糕感覺好特別!椰子雞湯真係好正!濃湯冇漏嘅感覺仲有好多蜆食,5個人每人兩碗都仲有得剩,如果散叫skip咗呢個湯就Miss咗好野啦!招牌火山排骨自己期望最高,如果你喜愛芫荽的話就一定好愛佢,食左兩件己去到7成飽。跟著係上軟殼蟹椰香墨汁意粉,跟平日吃到的墨汁意粉完全兩件事,椰香同墨汁原來可以有新化學效果!停唔到口。最後個甜品見到已經「嘩」一聲!但大家實在真係太飽喇,有兩粒迷你馬卡龍竟然食唔晒,因為D熱辣辣(唔係微波爐)嘅椰汁千層糕更好味!最後仲要讚一讚佢啲drink。真係好full, 寫到呢度先發覺唔記得提佢個沙律同炒菜!成個餐真係好full, 完全feel到設計呢個餐嘅人好有heart同味道好創新,真係好值得支持!埋單每人唔洗2舊,深圳價香港食!希望老板繼
食物以泰式為基礎,但個㕑加入自己風格,-D到唔係普通泰菜。頭盤蝦多士加雪糕已經令人驚喜!蝦多士,炸得來唔油,配埋雪糕感覺好特別!椰子雞湯真係好正!濃湯冇漏嘅感覺仲有好多蜆食,5個人每人兩碗都仲有得剩,如果散叫skip咗呢個湯就Miss咗好野啦!招牌火山排骨自己期望最高,如果你喜愛芫荽的話就一定好愛佢,食左兩件己去到7成飽。跟著係上軟殼蟹椰香墨汁意粉,跟平日吃到的墨汁意粉完全兩件事,椰香同墨汁原來可以有新化學效果!停唔到口。最後個甜品見到已經「嘩」一聲!但大家實在真係太飽喇,有兩粒迷你馬卡龍竟然食唔晒,因為D熱辣辣(唔係微波爐)嘅椰汁千層糕更好味!最後仲要讚一讚佢啲drink。真係好full, 寫到呢度先發覺唔記得提佢個沙律同炒菜!成個餐真係好full, 完全feel到設計呢個餐嘅人好有heart同味道好創新,真係好值得支持!埋單每人唔洗2舊,深圳價香港食!希望老板繼續加油,我會再幫襯!