餐廳: 大快活
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-11-28 4 瀏覽
早餐為求快趣,方便,平又正,大快活真是最幫到手,最近仲有30元的特價港式早餐,最係打工仔既福音。今日趁番工前有時間,就在公司附近的大快活整個早餐先。多士厚有口感,現在烘烤新鮮,配埋有炒蛋十分豐富。湯粉可配好幾款的麵,今日食既蕃茄湯底腸仔通,好味而且粉量夠!港式奶茶☕️始終是我最愛,早餐整一杯真是精神爽利。大快活好食又好坐,仲要咁平,真是市民大眾打工仔的最愛。我覺得不管本地人或遊客,都應該來試一下呢啲咁正的港式早餐🥣!

2019-11-27
$30 (早餐)