2019-02-19
Quarter part three⏰ it's time for tea🥪☕️🍴❤️super Club Sandwich講到港式下午茶 當然唔少得香港代表 -公司三文治吧。而你知道它的由來嗎?公司三文治出處 係由於以前辦公室既白領,因為係午飯時間太忙 沒時間食飯,於是茶餐廳方便客人既要求,就採用麵包加上大量不同既材料而製作而成,算係速食醫肚既食物之一。久而久之 因為三文治份量大,而客人多係要求外賣返公司內邊做邊食,於是茶餐廳因而名它為特色的 了。呢間既公司三文治基本材料,都不外乎煎蛋`火腿`生菜`芝士`煙肉`蕃茄`牛肉等等。份量大大件 材料亦算足料 麵包有微微略略烘過,入口真係好豐富呢。唯獨係餡入面既牛肉需要改善吧,真係有點韌。不過呢 食住咁大份既三文治 真係好滿足呀!運動完食野真係會特別好胃口,我又唔小心食晒成份公司三文治啦。點算呀成日都努力為自己增肥添😝..又就到3點3下午茶時間啦 你地都嗌一份食下啦😋🍴..
又就到3點3下午茶時間啦 你地都嗌一份食下啦😋🍴