2021-03-25 105 瀏覽
未食前對餐廳有點期望,不竟set lunch $188收費我會帶點期望,結果係極之失望。同朋友各點了一份$188,包一份頭盤,一個湯加一份主菜。點菜後,多次要求紙巾,以便放口罩。要3吹4請,侍應生才從櫃檯內打開一包新紙巾,再拿給我們,未免唔夠體貼。頭盤很快便上,一份日式沙律配麻醬汁,跟一般餐廳跟餐的沙律差不多,材料尚算新鮮,加了一些炸了麵條,增加了口感。另一份係涼拌麻辣蓮藕BB,有驚喜,但萬萬估唔到之後係驚嚇。登!登!登!我的主菜蒸素餃配醋!WTH,3隻餃的分量是主菜?不是吧?味道差過灣仔碼頭水餃,心裡一萬個唔好意思,因為餐廳係我提議的。。。過了10多分鐘才上個湯,羅宋湯充滿了大排檔鑊氣,而我的冬陰功湯令我諗起上海的酸辣湯,心中只有奇怪2字。比我們更遲入左隔旁枱的2人餐都上了食物,朋友點的咖哩羊肉螺絲粉, 卻遲遲未有。再隔多10分鐘,終於上枱,蔡瀾名句"食餅有餅味"係完全不能形容,碟野係完全冇咖哩味。匆忙食完埋單,要去買杯咖啡,否則未夠3點肚餓!結論:絕對沒有下一次!

主菜得3隻餃?!

登!登!登!我的主菜蒸素餃配醋!WTH,3隻餃的分量是主菜
?不是吧?味道差過灣仔碼頭水餃
,心裡一萬個唔好意思,因為餐廳係我提議的。。。

結論:絕對沒有下一次!