2020-11-23
1. 蝦 2pcs 爽、甜、彈牙, 食落口度啲蝦好似同你唱緊城城首「狂野之城」2. 紫蘇葉海膽海膽10分creamy, 配樂紫蘇葉獨特嘅香味令你食完會覺得溜 ,個人認為全晚其中一位主角3. 魚子醬帶子帶子半生熟,配上魚子醬獨特的鹹香、一樂也4. 粟米甜度十足,沒有油膩的感覺5. 銀杏個人不是銀杏的粉絲、所以好食與否不予置評(笑)6. 香箱蟹時令多膏多肉,唔會因為天婦羅的關係而令到肉質一係乾或過油膩,主角之一7. 鮑魚配上鮑魚肝醬,🉐️8. 舞菇今次用麵包糠炸粉,甜,脆好味到冇說話好講9. 茄子Juicy 到不得了10. Amadai ( 黑目鯛)表皮炸到脆卜卜,肉質滑及柔嫩,用上魚骨造成的執仗又不會掩蓋了魚本身的味道👍11. 海鰻雖然不能與日本天婦羅之神、比較但是我相信也是在香港唯一一間可以做到當師傅把海鰻切成一半的時候有一個蠻清脆的玻璃聲音12. 金目鯛用魚湯餚製成,配上金目鯛、清澈好味13. 天丼好食到不得之了唯一如果份量可以多點就好啦🤣總而言之雖然價錢有啲貴、但係我覺得用了新鮮,不時不吃,真係有種俾你喺日本品嚐一啲高級餐廳嘅感覺我個人必定會回頭
爽、甜、彈牙, 食落口度啲蝦好似同你唱緊城城首「狂野之城」
2. 紫蘇葉海膽
3. 魚子醬帶子
帶子半生熟,配上魚子醬獨特的鹹香、一樂也
4. 粟米
甜度十足,沒有油膩的感覺
5. 銀杏
個人不是銀杏的粉絲、所以好食與否不予置評(笑)
6. 香箱蟹
7. 鮑魚
配上鮑魚肝醬,🉐️
8. 舞菇
今次用麵包糠炸粉,甜,脆好味到冇說話好講
9. 茄子
Juicy 到不得了
10. Amadai ( 黑目鯛)
11. 海鰻
12. 金目鯛
用魚湯餚製成,配上金目鯛、清澈好味
13. 天丼
好食到不得之了唯一如果份量可以多點就好啦🤣