2019-03-13 78 瀏覽
最近天氣涼涼地,所以特登約咗朋友落九龍城打邊爐,不過唔想去之前去過嗰啲啦,所以今次就黎呢度試新野,主要原因當然係個裝修好特別啦見到咁有香港風味嘅餐廳,其實真係忍唔住要去試吓我地點左個醉雞鍋,望落去都覺得好好食,佢哋仲特登提我先落一半,然後食緊啲先再落另一半,如果唔係啲雞會好老牛就當然係必食㗎啦,我哋叫咗一份本地手切肥牛,另外一份係普通嘅安格斯牛,兩個都好好食好有牛味,當然本地手切牛呢就會貴啲,但我都覺得係物有所值嘅呢度仲有好多特色嘅嘢食,全部都係出邊唔容易食到嘅,啲丸啊牛肉丸啊豬肉丸啊嗰啲呢,全部都係手打嘅,雖然價錢比出邊高,但係食落嘅質感呢完全都唔同,而且呢佢哋整嘅口味呢亦都係唔似出邊咁一般嘅,例如有梅菜豬肉丸啦,超級麻辣嘅火爆牛丸,芋頭臘腸餃響鈴就經常都有得食啦,但係新鮮即炸嘅響鈴呢我呢都係第二次食飽飽諗住走啦,原來仲有甜品,呢杯啫喱其實多一杯好普通嘅啫喱帶上面嗰把遮就真係好耐冇見過啦我跟住仲有個糖不甩,呢個糖不甩同平時嘅糖不甩呢有啲唔同,佢係會職場係你面前用返你個火鍋嘅湯底去整返熱個糖不甩,個口感好鬆軟,又可以夾雜到湯底嘅味道,咁都諗得出真係要讚

見到咁有香港風味嘅餐廳,其實真係忍唔住要去試吓

響鈴就經常都有得食啦,但係新鮮即炸嘅響鈴呢我呢都係第二次