2018-06-08
假期一早約左friend食午市放題後行朗豪坊shopping,可以幫助消化,午市放題又可以平啲,真係一舉兩得。哩間大滿喜日本放題就位於地鐵站E1出口,行約10分鐘就到創興廣場8樓,一出𨋢見到好大盞水晶燈,連門口佈置都很特別。有兩個載滿各種唔同品牌汽水、啤酒、雪條同甜品,另一閣有梅酒、清酒同紅酒任飲。仲有多款冷盤同多款小食可隨意選擇。魚生每款都嗌些試試,我最鐘意係娜威三文魚厚切,新鮮又肥美、象拔蚌同北寄貝爽脆鮮甜。燒物之中我至愛嘅香草紐西蘭羊鞍熱辣辣,醃得好入味, 一啲都唔羶, 肉質嫩滑唔會靱,我哋每人都食咗好幾件。燒有機菠蘿,酸酸甜甜夠晒醒胃。 炸物之中我哋叫咗一口芝士同榴槤炸彈,平時都鍾意食榴槤嘅我,正呀👏🏻,外皮炸到脆bo bo ,裏面塞滿好多榴槤餡,食到我好滿足😋👍,朋友就鍾意食芝士,佢話一口芝士夠曬濃味又滑溜,食到佢又encore。今次廚師推介係冬瓜杞子湯,真係啱晒啲排天氣咁炎熱飲,冬瓜可消暑,杞子又可益眼,湯好夠濃,真係落足材料夠晒份量。我同朋友食到抱住個肚,好彩等一陣去shopping幫助消化。我哋兩個埋單都唔使$400元真係好抵食!
仲有多款冷盤同多款小食可隨意選擇。
燒有機菠蘿,酸酸甜甜夠晒醒胃。
我哋兩個埋單都唔使$400元真係好抵食!