2017-06-27 3850 瀏覽
之前已經嚟過幾次盛八,5:30入座,人唔多又夠平。今日父親節,老豆最鍾意食燒肉,所以唔駛點諗就揀左盛八,今次仲豪一次試吓set B,優惠時段$298/位,任食兩粒鐘,可以多15樣食物選擇,仲送日本受賞和牛。【日本受賞和牛】- 睇啲紋就知道塊牛有幾咁有油脂,一燒就香味四溢,每人送一大塊,size成隻成年男人手掌咁大,絕不欺場~【鹽燒松葉蟹身(下圖下)】- 其實燒蟹肉係幾好味,不過幾難食,係難食到啲蟹肉,如果係蟹腳就好啦~【厚燒牛舌(下圖右下)】- 之前食親都係薄,呢度呢啲好厚好爽,老豆最愛。【特級燒汁美國西冷】 - 夠juicy又大塊,當然冇日本受賞和牛咁好食但都唔差,牛味十足。【18cm鎖鏈黑豚豬】- 好特別,真係好長,肉質軟腍肉味豐富,不錯。【香蔥雜菜和牛湯】- 不過不失,我鍾意蜆湯多啲,鮮甜啲。【七輪燒活蛤】- 活蛤本身夠鮮甜,燒出嚟香口。【意大利香草牛油帶子】- 落咗單兩次催咗兩次先嚟……都幾大粒,加片檸檬酸酸地,幾特別。【大蝦山芥和風沙律】- 叫「大蝦」但隻蝦一啲都唔大,不過食咁多肉點都要食啲菜中和返。【芝士櫻花黑豚肉卷(右)】- 每次嚟都必點,係咸咗少少,不過真係好香口惹味。

日本受賞和牛

特級燒汁美國西冷
18cm鎖鏈黑豚豬
【香蔥雜菜和牛湯】- 不過不失,我鍾意蜆湯多啲,鮮甜啲。
香蔥雜菜和牛湯
【七輪燒活蛤】- 活蛤本身夠鮮甜,燒出嚟香口。
七輪燒活蛤
意大利香草牛油帶子
大蝦山芥和風沙律
【香草牛油燒大蘑菇】 -  又係每次嚟都必點,仲要點幾次,蘑菇大粒又極juicy,放喺個錫紙兜唔怕燒燶,不錯~

除咗上面嗰啲仲有其他肉類都普遍高質,性價比好高。飲品方面就比之前增加咗啲乳酸飲料,都幾好飲,我哋個個都食到飲到捧腹而回。
日本受賞和牛
特級燒汁美國西冷