2016-12-30 2651 瀏覽
2016年仲有2日便正式劃上句號,今日係今年上班最後一天,適逢朋友去完旅行拎手信比我順便食個lunch,就同佢黎左ABC嘞!ABC開業已經好幾年,我都幫襯過幾次,當初標榜係酒店級大廚上到黎街市開業,菜式亦夠特別(係呢頭黎講),唔睇環境以為自己真係去左高級餐廳開餐所以每逢午餐時間都好受歡迎!是日餐牌,有5款不同選擇,其實日日都係差不多,以前叫一個餐未必夠好飽,可以係份量岩岩好,於是今日2個"女"人叫3個餐A餐- 好多呑拿魚肉,配上濃濃的芝士,入口好creamy,味道剛好,感覺不會太"溜"。E餐- 好有層次感,面層芝士,跟著流心蛋,咸三文魚,鬆軟面包;一切開蛋黃汁已經漏哂出黎,我最鍾意將d面包索哂d蛋汁一齊食,蛋同面包都比較淡口,配上咸咸地既三文魚就恰到好處了B餐-餅底又薄又脆,配上什菌芝士一齊焗,面層仲曬左幼鹽同芝士粉,不過因為全部都係茵,我呢d食肉獸就麻麻地了
所以每逢午餐時間都好受歡迎!