2013-01-02
Table 18 -King Parrot Group成員- 走平民路線既多元化西餐廳Table 18賣既香腸, 豬手, 同啤酒都比其他同group既餐廳平!食物亦算頗有特式!每次經過Table 18都想試, 但見太多人等位而放棄今晚12月31日有的是時間, 決定等位. 當晚沒有訂位, 7:30 walk in, 幸好早了一點點到達, 攞了飛仔等位, 但告知最快要9時後先有位.遅1分鐘到的客人, 侍應話 飛仔over 30 張枱,拒絕接待顧客。其實好多人都攞完飛仔就走, 所以我唔信要等今耐.而且門口有橙坐, 比pizza express沒有飛仔, 沒有橙坐, 要企定定排隊等好好多等了30分鐘就有位.....好彩沒有放棄內部環境裝修時尚,餐枱及座位安排得宜,熱鬧得來並不陝窄,坐得挺舒服海鮮周打麵包湯賣相十分討好, 很大很圓的麥包, 裡面放滿海鮮湯裡面的海鮮很豐富, 有鮮蝦, 青口, 魷魚...等周打湯很Creamy 而且味道濃郁, 味道不會太咸, 好食! 麵包外脆內軟, 吸了周打湯的麥包好好味. 麵包很大, 2個人食都食唔完. 小食倂盤 $98有魷魚圈+德國豬肉腸+雞翼+炸蝦+Ribs2
食物亦算頗有特式!
每次經過Table 18都想試, 但見太多人等位而放棄
但告知最快要9時後先有位.
其實好多人都攞完飛仔就走, 所以我唔信要等今耐.
等了30分鐘就有位.....好彩沒有放棄
湯裡面的海鮮很豐富, 有鮮蝦, 青口, 魷魚...等
麵包外脆內軟, 吸了周打湯的麥包好好味.
麵包很大, 2個人食都食唔完.
小食倂盤 $98
2人份量剛剛好, 可以試5款食物,
5款食物當中, Ribs是比較好味, 個汁好惹味
小食倂盤 水準一般, 沒有令人動心的食物
德國豬手
即做要等20分鐘, 食完小食倂盤及海鮮酥盒, 剛剛送到~
待應在旁邊放下及切開, 好大份~ 賣相好吸引, 而且跟1細筒熱辣辣的薯條
豬手下面有西蘭花及紅蘿蔔放底
可以選蘑菇汁, 黑椒汁 或洋蔥煙肉汁點豬手
原本叫了洋蔥煙肉汁, 但侍應送錯蘑菇汁, 後來再送回洋蔥煙肉汁, 可以試2個汁 ~正!
豬手肉唔韌, 但食太多後覺得好咸好"流"
份量好多, 忘記只有我同老公食, 結果食了一大半便放棄
服務都好好, 侍應主動加水及收碟
價錢$360 2位, 都ok, 唔貴.
下次叫多D朋友一齊試