2010-08-06
聽閒左好耐的米之蓮3星之點心,今日放假終於可以食個Early Dinner試下!多謝賢SIR走快左既3步,行到門口就已經有位,不過,係坐係6人檯最中間的對面位。。。出出入入都要成檯人一齊起身。。。好麻煩!坐低就即刻叫野食。。。今次都食左唔小野~呵呵呵。。。1。最出名的[SO皮叉燒包]:熱。好熱。2。出名自己拉的腸粉:失望。冇[米]的味道,腸粉之所以[滑],係因為塗左好多[油]係面。蝦係新鮮。3。大大隻LUR米雞:極實在的LUR米質地,食得出新鮮制作。好[趙口],好好味。。。不過只限LUR米部份。裡面D肉好[鞋口]下~4。馬拉糕:難得有得食。唔係好多地方有。味道。一般。5。鮮肉藕餅:做法特別。味道可以。6。蘿白糕:好多蘿白C,足料。可以煎燶D仲完美!7。蒸排骨:最好味!!!有屋企FEEL!!!唔肥,又唔[鞋口]。有豆豉味道。8。燒賣:如果話呢間係3星米之蓮既餐廳,我會話極之失望!相我都唔想POST,賣相就好似人地番蒸既。不過,好係唔多肥豬肉,又多蝦。都係好味既~聽閒。。有時[言過其實];又或者,紅左個[名]就會差左個[質素]。。。食完離開之後冇耐就[紅雨]!!!!如果要我係門口等成個鐘先
坐低就即刻叫野食。。。今次都食左唔小野~呵呵呵。。。
1。最出名的[SO皮叉燒包]:熱。好熱。
4。馬拉糕:難得有得食。唔係好多地方有。味道。一般。
5。鮮肉藕餅:做法特別。味道可以。
6。蘿白糕:好多蘿白C,足料。可以煎燶D仲完美!
食完離開之後冇耐就[紅雨]!!!!如果要我係門口等成個鐘先有得食。。。我一定對住賢SIR[黑面]!!!