2018-08-06 1875 瀏覽
生日對自己好D當然要食好DD。位於SOGO樓上,唔係d隱世食店極容易揾,鐵板燒位置靠窗邊,自然光透入感覺開揚。上次食過龍蝦,今次試下食鮑魚 前菜沙律 鮮淮山雜菜沙律 脆脆脆 勁新鮮丫嘩。。今晚既主菜呀鐵板豪燒澳洲大鮑魚+澳和牛2人前套餐澳洲大鮑魚 1隻鮮大蝦 2隻是日海鮮:日本螺肉酒煮蜆澳洲大鮑魚手掌咁大既鮑魚,話咁快成隻鮑魚出左黎我真係鄉下出黎未食過燒過既鮑魚都咁脆口,通常屋企煲湯、炆鮑魚,通通都係炆得好腍。唔知以為食緊刺身,但又有d焦焦味,口感真係唔識點講,仲之就好食到震燒大蝦 勁新鮮 大大隻超鮮甜,啖啖肉是日海鮮:日本螺肉 估唔到咁脆口架 酒煮蜆 用上錫紙兜盛載並在鐵板上用火令酒精揮法到一個點,才將大蜆加入慢煮 出來效果湯汁超清甜完全無苦澀味,大蜆超肥美爽滑 薄牛肉&厚牛肉(澳洲和牛) 薄燒和牛:正到爆除左和牛之外,師傅用上脆蒜片及露筍卷著卷著放到我面前。。。又一驚喜丫~~ 好正丫~~ 唔會齋食和牛咁罪惡囉厚燒和牛:medium丫~ 唔該 完全係師傅控制範圍之內,不過食完好飽 仲有個炒飯,真係食唔落,唔該打包真係又食又拎。比埋個menu你地參考吓總括黎講,跟2年前水準一樣。食材鮮
上次食過龍蝦,今次試下食鮑魚

鮮淮山雜菜沙律 脆脆脆 勁新鮮丫

嘩。。今晚既主菜呀

鐵板豪燒澳洲大鮑魚+澳和牛2人前套餐
澳洲大鮑魚 1隻
鮮大蝦 2隻
是日海鮮:日本螺肉
澳洲大鮑魚+澳和牛2人前

澳洲大鮑魚
手掌咁大既鮑魚,話咁快成隻鮑魚出左黎

我真係鄉下出黎

澳洲大鮑魚

燒大蝦 勁新鮮 大大隻超鮮甜,啖啖肉

大蝦

是日海鮮:日本螺肉 估唔到咁脆口架

日本螺肉

出來效果湯汁超清甜
完全無苦澀味,大蜆超肥美爽滑

酒煮蜆

薄牛肉&厚牛肉(澳洲和牛)
薄燒和牛:正到爆
除左和牛之外,師傅用上脆蒜片及露筍卷著卷著放到我面前。
。。又一驚喜丫~~ 好正丫~~ 唔會齋食和牛咁罪惡囉

厚燒和牛:medium丫~ 唔該
完全係師傅控制範圍之內,不過食完好飽

薄燒牛肉

厚燒牛肉

仲有個炒飯,真係食唔落,唔該打包
真係又食又拎。
炒飯

比埋個menu你地參考吓

總括黎講,跟2年前水準一樣。食材鮮,環景又坐得舒適。最爽係食飽主菜後,仲會帶你到梳化區慢慢嘆甜品、餐飲,待大家坐夠吹晒水先埋單,無人會啤啤貢你。呢個位咪就最LIKE

2018-07-26
澳洲大鮑魚+澳和牛2人前