2005-07-13
學完spanish都成10點, 落到九龍城食thai都仲要等位的, 分別有呢間同對面小曼谷。小曼谷我食過, 幾ok。呢間係第一次食。環境真係好麻(好似kln city好食同好坐唔會共存咁), 2個人都等左半個鐘, 叫左冬蔭功湯, 串燒, 紅咖哩牛同埋咩辣椒肉碎炒河。冬蔭功湯好得! 朋友就叫辣而我就覺得ok, 都幾重酸味。蝦就分開左頭同身, 各分開一半(即係一開四), 呢下會幾易食(但會冇咁好食), 同慳皮。不過真係幾好味!串燒好似suppose係燒王主打(卦)。$6/串。ok啦。牛同豬味道一樣, sauce好似係花生醬加左d酸野咁。唔多match。雞呢, 睇個樣都唔多討好。紅咖哩都係好稀果隻。唔辣。牛肉幾好味。帶少肥而香。中間配料菜蔬好足。有菠蘿添! 問你死未! 味道不過不失。炒粉真係唔得。搵生菜墊到好高, 量少。粉粗且厚。唔好食。一個星期食左小曼谷同呢度, 我都係覺得對面good d~btw, waitress中只有一個泰國人係識cantonese, 所以次次都要轉介。而其他唔識cantonese的泰籍waitress斟水都幾勤快, service超值。
炒粉真係唔得。搵生菜墊到好高, 量少。粉粗且厚。唔好食。
一個星期食左小曼谷同呢度, 我都係覺得對面good d~