2009-08-31
daddy suggest 去試下日航的 dinner buffet ....我就去之前上OPENRICE 睇下...好似嘛嘛咁..但後來俾我發現有個好可愛的得意飯糰波波 搞到我super exciting!去到...ohh可能個日係saturaday..非常的多人.但唔緊要.最緊要係D野食姐.佢個埸都OK細..although 款式都OK多..但行唔夠幾步就會撞到人要小心喔! especially 係小朋友!頭盤: 我試左sushi, long leg crab, sum salad, 芝士焗蠔. cold meatsushi 得幾款 嘛嘛啦..試左就算了.long leg crab & 芝士焗蠔 唔好食ge, long leg crab super salty, 芝士焗蠔 涷ge 出水了...cold meat: try 左beef...so so lah prefer 燒牛肉多D 主菜: 我試左燒牛肉, tempura, 海膽炒飯, 糖醋魚塊, 法包.燒牛肉超好味!!!!又唔un, 正!!!!tempura- 有蝦, 雜菜, carrots etc. 唔油, 夠脆, 又FR
我就去之前上OPENRICE 睇下...好似嘛嘛咁..
去到...ohh可能個日係saturaday..
非常的多人.但唔緊要.最緊要係D野食姐.
要小心喔! especially 係小朋友!
sushi 得幾款 嘛嘛啦..試左就算了.
燒牛肉超好味!!!!又唔un, 正!!!!
tempura- 有蝦, 雜菜, carrots etc. 唔油, 夠脆, 又FRESHLY MADE! 正
海膽炒飯 - ok but 多D 海膽會仲好!
糖醋魚塊 - ma ma
法包- 唔硬.OK!
我仲試左: 得意飯糰波波 (原來係mini version ge sushi飯), ginger拉茶, 鐵板燒, 泠面, 魚生, curry with 薄餅, 日本crab 煲. 牛肉鍋.
鐵板燒一定要食!!!! 有牛柳粒, 豬肉, 雞肉, 燒餅.正..只係個燒餅入面太多紫薑啦...dominate 哂成舊野 only 係咁食到紫薑ge味道..
curry with 薄餅: 真係好味道!!!!!! 薄餅又FRESHLY MADE (係你面前弄TIM!!!)
本crab 煲. 牛肉鍋. ok lah, 你可以choose落咩餸, ok多款俾你choose.
泠面- OK 冇咩特別啦.
甜品 my fav part!!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥
E PART我會OK推介..
佢不但一路係咁REFILL..D SIZE又細..顧及到食客未必食得到咁多..
GOOD!
但..我想食GE NEW YORK CHEESECAKE冇再出了 :'(
出了一個類似NEWYORK CHEESECAKE ge CHEESECAKE..有D梨ge 物體係上面.
ewwww 好難食牙!!!
tart類做得非常好!!! 唔稔, 又有butter 味! GOOD X 10000000!!!!
strawberry 唔sour, custard夠滑, 正!!!!!!!!!
涼粉係個juice glass 入面..哈哈搞野!!!
但有一樣野我唔明,,,buffet 應該包括埋ice cream ga ma..
佢就包..但得4種極之行ge味...vanilla, strawberry, chocolate, n nuts
如果想食green tea 味牙...其他好味D GE 就要俾錢..
有D怪怪的..
overall OK ge..
一入到了去就送了一杯juice 俾你.ok lahh..如果唔係concentrated 就好啦
service..not bad, very polite!!!
收碟又快, 笑容OK, 過左SUPPER BUFFET GE 時間都冇趕我地走..hehe
good!