Cykman
$198起既甜品火鍋放題,旺角性價比之選
Cykman
2025-08-31
關注

因為同朋友夜晚想搵個地方chill下,又想 satisfy 我地對甜品既小任性,最後就黎左旺角既美滋鍋。佢地主打既全新甜品火鍋放題由$198起,好抵玩,係旺角火紅同性價比之選。重點係每日營業到凌晨兩點,9:30後入座仲要無限時,岩晒想hea到好夜既我地。每枱仲有部平板可以落單,無需掃QR code,好方便👏。

套餐C 豪華火鍋放題 $298/位
我地今次叫左佢地既套餐C 豪華火鍋放題,$298/位,真係幾抵:主打多款頂級牛肉,包括美國四方肥牛、美國精選肥牛、美國prime牛下肩胛,整個放題加埋超過120款火鍋配料同飲品任君選擇,無論你係肉控、海鮮黨定甜品狂,都可以一次過滿足🍲✨

湯底:香辣鍋拼長生松茸野菌鍋
我地叫左鴛鴦鍋(只要+$50),佢地總共有8款以養生為主既火鍋湯底,每日新鮮熬煮。香辣鍋聞落有一股撲鼻既辣椒香,湯底香而不死辣,好濃郁,入口有層層藥材既香氣,愈煮愈入味,特別夾牛肉;長生松茸野菌鍋就係另一種清甜路線,松茸同野菌既鮮味完全融入湯底,湯頭帶自然既菌菇甘甜,兩邊配埋食落互相補足,超正🍄🌶️。

肉類介紹
- 美國prime牛下肩胛:切得有厚度,油花分佈均勻,煮落仍然保持肉汁,口感結實但吾嚡口,牛味濃,絕對值得推介
- 澳洲M+和牛前腿心:橫切面有漂亮既年輪狀橫紋,入口鮮嫩帶彈性,牛肉風味濃郁但吾膩,最適合想慢慢品味既人
- 竹簽蝦:隻隻都大大隻,新鮮度有保證,入鍋輕涮幾下即熟,肉質爽彈
- 蟹籽墨魚滑:口感彈牙,入面有粒粒蟹籽,咬落會有小爆珠既feel,增加層次感
仲有其他值得一試既選項:牛舌、紐西蘭羊肉卷、田野鄉村嫩豬花肉、美國安格斯三角牛、美國安格斯封門柳,廣島蠔、青口、沙白、花膠、鯇魚骨腩等,選擇超多,肉類控吾會失望🥩🦐.

火鍋配料區
配料區至少有40款,真係樣樣齊:
- 香菇貢丸:帶住香菇既鮮香,同貢丸既彈性完美配搭,啖啖香
- 芝士丸:外面彈實,中間有流心芝士,一咬出黎既芝士溶好滿足
- 韭菜豬餛飩:餡料香濃,韭菜味道突出,皮薄餡多
另外仲有香炸午餐肉、魚皮、響鈴、牛筋丸、炸芋頭、豆卜、龍蝦丸、陳皮魚蛋、海膽丸、黑椒豬肉丸、金沙魚腐、腐皮魚腐、鴨血、豬皮、鮮淮山、油麥菜、雞髀菇、冬菇、粟米等,想點配都得,夠晒選擇🥢.

小食區
前菜小食有好多地道港式街頭風味:碗仔翅滑滑地、帶有濃郁湯底香;手撕雞賣相樸實但肉質嫩滑,雞味突出又吾乾。其他小食仲有喱魚蛋、燒賣、炸饅頭、泰式木瓜沙律、車厘茄粟米沙律、滕椒魚皮、涼拌豬耳、涼拌粉皮、涼拌海蜆🍤

甜品
甜品係今次最大亮點,超過20款,真係要預留肚位逐樣叫:
- 懷舊砵仔糕:口感軟糯,仲有好多紅豆,甜而不膩,好有懷舊感
- 自動pancake機:可以自己即整,煎出既pancake軟熟帶微脆邊,好有互動樂趣。
- 提拉米蘇:咖啡香好濃郁,奶味順滑,甜度岩岩好
- 開心果糯米糍:外皮煙韌,內裏爆晒開心果餡,好香好有層次
- 迷你鮮果撻:一口一個,水果新鮮又清新,我仲encore幾次😋
- 即製梳乎厘:店員即場整迷你梳乎厘,完成後會響鐘,記得即刻排隊,之後係配料區可以加煉奶、花生醬、海鹽奶蓋、忌廉、朱古力醬、士多啤梨醬、花生碎等自家調配,DIY出自己最鍾意既味道
- 即製格仔餅同雞蛋仔:熱騰騰出爐,外脆內軟,好香雞蛋味
- 燕窩芒果楊枝甘露奶凍:佢地自家製燕窩系列每日新鮮,奶凍滑滑,芒果甜而清新,燕窩口感加分
仲有蜜桃奶凍、香茅、開心果蛋糕、木糠布甸、檸檬撻、椰汁紫薯凍、士多啤梨奶凍、燕窩燉蛋、玫瑰桂花糕、燕窩紅肉火龍果乳酪、木桶豆腐花、紅莓雪花酥、綠茶蛋捲等,甜品控真係要慢慢試,吾好急住飽肚

飲品區
飲品選擇都幾有心思,除左一般啤酒汽水,仲有不少自家製系列:
- 自家製竹蔗茅根馬蹄水:清潤解渴,帶淡淡竹蔗甜味同馬蹄爽口,食完辣既香辣鍋即刻降火
- 芒果沙冰:芒果味濃郁又冰凍,夏天必飲
其他飲品都毫不訊息,有自家製洛神花茶、自家製烏龍茶,好卡頓白桃味生啤、檸檬薏米水,廣島啤酒、Kronenbourg 1664 blance,Sapporo draught生啤等選擇。總之無論想清爽定想小酌,都有配搭🥂🍹。