2016-05-18 246 瀏覽
送完小朋友經過美心,打算買第二朝的早餐,但見到袋裝麵包只係得兩日,在考慮買唔買時,店員話佢哋仲有三文治賣,可以用優惠價配埋豆漿做個套餐。行去西餅櫃一望,果然有三款三文治可選擇,其中的『吞拿魚/白汁粟米蛋三文治』得返最後一份,碰巧今日未食早餐,於是就要左份三文治($13)再加多支美心自家品牌豆漿先收左我$17吞拿魚三文治所用的係白方包,餡雖然係得一舊仔,但因為有一定嘅厚度,所以食落都唔覺得太少餡,反而仲有啲驚喜,平時食開嘅吞拿魚治係會有啲粟米粒,但美心嘅吞拿魚中間夾住啲青瓜,食落更加清新爽口另一邊係麥方包做成嘅白汁粟米蛋三文治·······其實我諗緊個標籤係唔係打錯,明明拎上手的係番茄蛋三文治,完全食/睇唔到有粟米的蹤影,番茄新鮮但蛋沙律略嫌唔夠沙律醬,但都明白,太多醬個方包會濕,所以都叫合格啦~豆漿,豆漿不夠濃,豆漿本身好味,唔會清到好似飲水咗

豆漿,豆漿不夠濃,豆漿本身好味,唔會清到好似飲水咗
外賣自取