尚鮮! 樓下姨姨出盡力咁派傳單,同朋友亦物色緊晚餐,睇價錢唔錯,就聽佢講上左三樓開飯一入門口飲品櫃,大眾野,但有一款未見過既啤酒! 但喉嚨唔太舒服,都左餐廳俾壺水我自己黎就算標準卡位,幾寬幾好坐,仲有usb頭,除左可以叉落單既平板,仲可以俾你叉電!真係好少見燒肉店可以叉電!share餐廳facebook仲有海鮮拼盤送,有鮑魚,蠔,凡立貝,虎蝦同甲羅燒,估唔到都幾豐富!!凡立貝燒到出汁再收水就食得,厚肉又夠甜鮑魚餐廳教話先燒面再燒底,咁先唔會粘住個殼!食落幾鮮幾彈牙!甲羅燒,燒到半固就食得!但我同朋友都鍾意熱d,所以得煮得偏乾少少,甜得黎有蟹膏香蟹籽沙律,份量唔多,但沙律醬有點多lol 幾好食既~刺身任點,北寄貝夠爽夠甜,帶子都唔夠佢甜! 飽片夠香,幾有驚喜第一round要左少少試下水溫,日式燒烤同韓式的確有唔同發現日式燒烤既食材都會切得較細,好似雞翼會開邊咁第一round食既肉入邊,牛舌同牛仔骨好食! 牛舌薄切,口感一般但夠香夠腍,牛味唔錯牛仔骨既牛味最濃,最愛~牛柳粒有點難燒,成日食燒烤都唔識燒,燒太耐又會又乾又柴,燒唔夠又會中間唔熟呢度既size唔錯,偏細少少,容易控制熟成程度,口

真係好少見燒肉店可以叉電!

凡立貝燒到出汁再收水就食得,厚肉又夠甜

鮑魚餐廳教話先燒面再燒底,咁先唔會粘住個殼!
食落幾鮮幾彈牙!

蟹籽沙律,份量唔多,但沙律醬有點多lol 幾好食既~

第一round要左少少試下水溫,日式燒烤同韓式的確有唔同
發現日式燒烤既食材都會切得較細,好似雞翼會開邊咁
第一round食既肉入邊,牛舌同牛仔骨好食!
牛舌薄切,口感一般但夠香夠腍,牛味唔錯
牛仔骨既牛味最濃,最愛~

呢度既size唔錯,偏細少少,容易控制熟成程度,口感唔錯,但牛肉味淡左少少

壽司都點左幾件試下,因為唔食得太多燒肉,要食下飯先得
整體水平中上,味道亦唔錯,但創意十足!!

正正因為呢舊用魷魚花之戀!
味道唔算出色,因為魷魚本身既味道唔算濃,但口感真係第一次試
口感滑滑,咬落煙煙韌韌,幾有趣!

第二round encore左好多肉同蝦

虎蝦真係超抵食! 又夠大隻,但食到唔記得影相,蝦夠新鮮,又甜又爽口,十分推薦

另外最特色既係豬腸!! 第一次自己燒大腸,燒到收縮出油就食得
想再好食d可以燒耐d個皮,咬落酥脆又香油脂味
好少點雞,但今日想食下,雞肉有點大件,但燒落又ok,不過驚中間唔熟都燒耐左
食落幾香幾滑又冇雪味,而且醃得幾好味
甜品仲有movenpick,幾抵食