2018-02-23 277 瀏覽
今日我同左女朋友去咗食101,我哋可能撞正食飯時間,所以都等左一段時間位先至能夠入座。我哋好肚餓好快就已經嗌嘢食,啲食物都好快送到。我哋兩個人都嗌咗一人鐵板燒,我自己就嗌咗個香茅豬扒鐵板燒,我女朋友就嗌咗板燒雞樓加章魚餅鐵板燒。首先講下我嗰個香茅豬扒鐵板燒先,塊豬扒好大塊,再加埋佢個肉操飯,我一個男人食就啱啱好,再加埋個小食就有八成飽。我女朋友嗰個板燒雞樓加章魚餅鐵板燒,可能因為佢係配薯菜嘅關係,所以就比較熱氣,佢自己就食咗一半,留番一半比我清埋佢,食埋佢個份真係十成飽啦已經。不過佢淨係食我啲小食,我就叫咗香草芝士咋玉子豆腐,佢就帶咗麻辣芝麻醬手撕雞做小食。個餐我哋就叫咗兩杯野飲,而兩杯都係特濃朱古力盆栽,我哋兩個都好滿載而歸咁返屋企,因為我哋都食到可以捧住大肚腩回家。其實佢價錢非常相宜,可能只係貴普通快餐店少少,但已經食到台灣野,相當唔錯。