為食達人又黎喇, 今次我地黎到灣仔紅燈區域附近的 NANA BANANA ~~~ !! 地點好方便, 店舖亦都很開闊, 如果經過都以前是一間pub , 這間貌似Pub 的原來是吃到幾正宗的泰菜~ 先來2杯指定特飲, 檸檬草薑蜜 , 好fresh 個味道有D 似蕃薯糖水 ~ (原來佢好解辣的)冇幾耐, 這份二人晚餐呈上了, 就咁望,心諗: 好似好小份量咁..... 邊夠食丫..... 個湯, 我們選了冬蔭公, 初初好好驚好辣...唔辣架原來 , b 話LEE 個味好正宗, 而且又夠料, 好好味, 好開胃, 至於青咖哩, 我們要左青咖哩蔬菜, 再加上沙爹串燒 , 蝦餅 & 豬頸肉 有個專for 豬頸肉的汁, 精髓係個汁, B o係到點個不停, 而我就鍾意用個青咖哩汁點個抄金邊粉 !!!! 好正 , 青咖哩汁夠椰, 又夠濃, LIKE !!! 唔好睇個金邊粉好細碟, 原來係食極都食唔完, 一來抄得好香, 二來是有點酸酸甜甜, 好開胃好惹味 ~!最後原來仲有個椰汁芒果黑糯米, 仲要2球咁多, 初初以為個芒果咁青, 一定好酸... 原來甜gaaaaaa !!! 好正 真係唔好睇小LEE

這間貌似Pub 的原來是吃到幾正宗的泰菜~

lemongrass & ginger drink ~~~
這就是2人餐 ?! 唔好睇佢好似好細份量, 原來超夠飽
冬蔭公, 味道很正宗, 又夠料 ~ 好味

蝦餅+豬頸肉 * 精髓係個汁, 配沙爹串燒

個抄金邊粉原來係食極都食唔哂, 但好香, 好好味 ~!

最後仲有個椰汁芒果黑糯米, 2球超飽 !!! 好味
好正

真係唔好睇小LEE 個2 人餐...........超飽 !!!

又一次 Great GB Exp . !!!! YEAH ~!

我地都食唔哂D野 ~~~~ 但真係幾好味 !!!

Lee 餐真係物超所值 ~~

題外話/補充資料: 同場全部都是外藉人士, 只有我們和另一枱GB girls ~~~ 幾鍾意入面個環境, 幾relax ~~
2012-05-21
用餐優惠
團購
lemongrass & ginger drink ~~~
這就是2人餐 ?! 唔好睇佢好似好細份量, 原來超夠飽
冬蔭公, 味道很正宗, 又夠料 ~ 好味
蝦餅+豬頸肉 * 精髓係個汁, 配沙爹串燒
個抄金邊粉原來係食極都食唔哂, 但好香, 好好味 ~!
最後仲有個椰汁芒果黑糯米, 2球超飽 !!! 好味