2025-05-07 147 瀏覽
#20250413 🤍📍 #PicoCafe @pico_cafe_pasta 大埔懷善街10號南盛大廈地下6號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #椰菜花湯 🥢 #新鮮彩色車厘茄沙律配意大利香醋 🥢 #蒜蓉麵包 💭 叫set會跟湯或者沙律,佢當日個湯無跟menu變左做椰菜花湯,同平時飲啲忌廉湯好唔同,佢個味道係有陣印巴式既香料味,鐘唔鐘意就真係見仁見智🙈沙律落醋落得有啲重手,不過偏酸都幾開胃🥗唔知道原來仲會跟個蒜蓉包,有啲surprised,個包超級乾身超級鬆脆,而且有好香既蒜茸味,點湯好好味🤩.#忌廉芝士蘑菇手製闊條麵 $108💭 呢間舖頭主打手工意粉,平時出面食果啲閒閒地都百五六,論價錢呢度真係好抵,而且質素一啲都唔差,芝士汁好濃郁,每啖意粉都掛到汁,仲有好多蘑菇可以襯住食,一啲都唔覺得寡🍄‍🟫.#真意大利牛肉醬手製闊條麵 $108💭 其實佢menu唔算好多選擇,專心做好有既野,而呢個係menu有手指公既推介👍🏼食落甜甜地,啲牛肉勁淋身,意粉每條都短短地,咬落質地好似台灣麵咁好有咬口,係大人細路都會鍾意既口味🍝.#大埔美食 #🐷在大埔 #🐷_食
#20250413 🤍
📍 #PicoCafe @pico_cafe_pasta