2022-10-15
ᴡʜᴀᴛ ᴅᴏᴇꜱ “ʜᴏᴍᴇ” ᴍᴇᴀɴ ᴛᴏ ʏᴏᴜ?🎈 ʜᴏᴍᴇ ᴀ ᴅᴀʏ/ʜᴏᴍᴇ ɪꜱ ᴀ ᴘʟᴀᴄᴇ ᴡʜᴇʀᴇ ᴡᴇ ᴄᴀɴ ᴛʀᴜʟʏ ᴊᴜꜱᴛ ʙᴇ ᴏᴜʀꜱᴇʟᴠᴇꜱ. ɪᴛ ᴄᴀɴ ʙᴇ ᴇxɪꜱᴛ ɪɴ ᴍᴏʀᴇ ᴛʜᴀɴ ᴏɴᴇ ꜰᴏʀᴍᴀᴛ./荷香蒜蓉大蝦球蒸珍珠米 ($98)ʟᴏᴛᴜꜱ ʟᴇᴀꜰ ᴡʀᴀᴘᴘᴇᴅ ꜱᴛʀᴇᴀᴍᴇᴅ ᴘᴇᴀʀʟ ʀɪᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ᴘʀᴀᴡɴꜱ ᴀɴᴅ ɢᴀʀʟɪᴄ ✨好有創意嘅主菜 有耳目一新嘅感覺珍珠米吸收左荷葉香氣同埋蒜蓉味道🌿大蝦係堅係大蝦 令人聯想起蒜蓉粉絲蒸扇貝完全唔覺得邊個係主角 蒜蓉大蝦珍珠米三者都配合得好好👍冬陰功海鮮忌廉長通粉 ($98)ᴛᴏᴍ ʏᴜᴍ ᴋᴜɴɢ ꜱᴇᴀꜰᴏᴏᴅ ᴘᴇɴɴᴇ ᴘᴀꜱᴛᴀ 👅泰式混合西式 冬陰功配長通粉冬陰功醬汁微辣開胃 creamy就嚟唔會太膩同長通粉完全糅合起嚟 軟硬適中而大蝦 青口 帶子份量都好足🦐紅西梅梳打特飲 ($48)ʙɪᴛᴛᴇʀꜱᴡᴇᴇᴛ ᴅᴀʏ 🍹秋天就叫下呢個當季西柚味特飲西柚味突出 夾雜着西柚果粒飲落幾清新 但可能加咗西柚汁對平時飲開無糖少糖嘅朋友仔可能會
🎈 ʜᴏᴍᴇ ᴀ ᴅᴀʏ
荷香蒜蓉大蝦球蒸珍珠米 ($98)
好有創意嘅主菜 有耳目一新嘅感覺
珍珠米吸收左荷葉香氣同埋蒜蓉味道🌿
大蝦係堅係大蝦 令人聯想起蒜蓉粉絲蒸扇貝
完全唔覺得邊個係主角 蒜蓉大蝦珍珠米三者都配合得好好👍
冬陰功海鮮忌廉長通粉 ($98)
泰式混合西式 冬陰功配長通粉
冬陰功醬汁微辣開胃 creamy就嚟唔會太膩
同長通粉完全糅合起嚟 軟硬適中
而大蝦 青口 帶子份量都好足🦐
紅西梅梳打特飲 ($48)
ʙɪᴛᴛᴇʀꜱᴡᴇᴇᴛ ᴅᴀʏ 🍹
秋天就叫下呢個當季西柚味特飲
西柚味突出 夾雜着西柚果粒
飲落幾清新 但可能加咗西柚汁
對平時飲開無糖少糖嘅朋友仔可能會甜咗啲🤏
藻藍鮮奶椰香鮮奶特飲 ($48)
ꜱᴜɴɴʏ ᴅᴀʏ☀️
呈現出嚟嘅觀感好靚 忌廉加上藍藍飲品