2019-10-10 1884 瀏覽
同女朋友黎食buffet,以前細細個去食自助餐真係好開心,因為一次過有齊中西日再加咩甜品都有得食,非常滿足。但其實大個左之後,發現原來食物質素更重要,所以少左好多食buffet。-#龍蝦生蠔鵝肝海鮮自助餐所以其實今次去Royal Park Hotel 2+2 cafe,純料係因為有優惠卷,加上有我同女朋友都好中意食嘅生蠔同埋鵝肝,所以見平平地就黎食。我地個日好早6點幾就到,但已經有好多人6點準時開始作戰。Buffet野食款式唔多,而且Cafe地方都唔大,好多野食都得細細碟(不過員工好好,refill得好快)。基本大路菜式係有嘅,但質素就有好大進步空間。-海鮮:#即開美國生蠔 所有美國蠔都係大大隻,但唔重海鮮味。女朋友兒得唔夠鮮,所以食左4隻就算。而對於極愛生蠔嘅我,此刻重量不重質,我就食夠佢一打喇。#炙燒波士頓龍蝦 我個人幾欣賞佢個鵝肝蛋黃醬,加埋大大隻龍蝦肉好正。另外亦有基本野:松葉腳蟹、青口、海蝦 等等。-熟食:#香煎鵝肝多士 唔洗講咁好食!i cant find the right word.#和牛肩胛柳 我唔鐘意食太熟,所以我特意叫廚師唔好整咁熟,4-5成就夠。唔洗點汁都好好食

#龍蝦生蠔鵝肝海鮮自助餐
海鮮:
另外亦有基本野:松葉腳蟹、青口、海蝦 等等。
熟食:
#和牛肩胛柳 我唔鐘意食太熟,所以我特意叫廚師唔好整咁熟,4-5成就夠。唔洗點汁都好好食!
甜品
#法式焦糖燉蛋 整得好好食,唔會太甜
#Movenpick
唔OK的地方係因為女朋友好鐘意食芝士蛋糕,但因為今次buffet冇芝士蛋糕,所以佢有啲失望。
2019-10-07