2009-05-13 69 瀏覽
朋友生日, 所以大伙兒黎呢度慶祝, 訂位時同時訂了龍蝦球魚翅全包宴($1,388/12位). 呢度裝修ok, service亦不錯, 不過唔知係咪間咗部份地方出黎做晚飯 + 跳舞(min. $198/位), 所以個廳好細同幾嘈. (d音樂同唱歌聲好大聲)個全包宴包4罐啤酒同4罐汽水. 上湯龍蝦球伊麵底: 好味, 唔錯五福臨門大併盆: 豬仔腳尤其正xo醬翡翠雙蚌: 都幾好味香脆海鮮卷: 呢個一般紅燒竹笙蟹肉翅: 都ok嘅, 好過冇啦清蒸大海斑: 冇食呢個, 朋友話一般飽汁花菇扣玉掌: 花菇好味, 但因為已經飽, 所以食唔落玉掌, 但朋友話麻麻脆燒巨東雞: , 幾嫩滑, 味道亦唔錯王府炒飯: d米一粒粒, 好好食鮮百合紅豆沙: 唔會太甜, ok架生果大併盆: 可以唔食因為我地得10位, 但呢個餐係12位嘅, 其實好似翅同飯, 糖水等都可以每人分多少少分10位便可, 唔明佢地點解次次都一定要分12位, 有啲多餘囉! 除此以外其他都ok, 毎餐份量亦好足. 埋單真係冇其他charge. 可以再幫襯, 不過朋友話megabox個間新d同靚d, 或者下次試吓果間.

個全包宴包4罐啤酒同4罐汽水.

上湯龍蝦球伊麵底:
好味, 唔錯
五福臨門大併盆:
豬仔腳尤其正
xo醬翡翠雙蚌:
都幾好味
香脆海鮮卷: 呢個一般
紅燒竹笙蟹肉翅: 都ok嘅, 好過冇啦
清蒸大海斑: 冇食呢個, 朋友話一般
脆燒巨東雞:
, 幾嫩滑, 味道亦唔錯
王府炒飯:
d米一粒粒, 好好食
鮮百合紅豆沙:
唔會太甜, ok架