喺附近返學返左咁多年,畢業後先發現原來西營盤咁多好嘢食~超喜歡食海鮮嘅我,一早就已經𝗯𝗼𝗼𝗸𝗺𝗮𝗿𝗸左呢間主打龍蝦嘅西餐廳lobster shack喇😻今次拉埋朋友嚟慶祝佢嘅生日,大家唔好走去祝福佢,因為我係遲大到嘅好朋友(о´∀`о)但餐廳好好,安排咗少少嘅𝗯𝗶𝗿𝘁𝗵𝗱𝗮𝘆 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗲😇整體食物新鮮高質,員工服務態度好好,性價比好高啊~.went to school here for years but never actually checked out the food scene here 😆now i realized there are so much amazing food here 😱 lobster shack is definitely one of them 😊 great quality seafood 🦞 service is on point and for the price u are paying, its definitely worth it!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦
整體食物新鮮高質,員工服務態度好好,性價比好高啊~
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟

《𝗪𝗵𝗼𝗹𝗲 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿》$198 🌟7.8/10🌟
呢個價錢就已經有一隻400-450g嘅龍蝦,兩個人share大大隻,啱啱好!龍蝦烤得好香,香草調味適中,肉質紮實,口感爽口彈牙。另外仲配有沙律同薯條,沙律菜新鮮,不過薯條就差少少,可能因為放咗喺龍蝦嘅底部,被醬汁浸住,薯條變淋,但應有嘅薯香味都有嘅。
𝗠𝗮𝗰 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲

《𝗠𝗮𝗰 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲》$148 🌟7.8/10🌟
好似去呢啲西餐廳一定要叫返個𝗠𝗮𝗰 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲先滿足嘅感覺~拉絲芝士超足料,感覺應該用咗多款唔同嘅芝士去煮,越食越滋味,鍾意食芝士嘅你一定唔可以錯過!
不過食到尾真係可能會有少少膩,建議幾個人share食好啲~(不過鍾意食芝士嘅我就唔計自己一個人食晒啦😈)
𝗝𝘂𝗺𝗯𝗼 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽𝘀

《𝗝𝘂𝗺𝗯𝗼 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽𝘀》$188 🌟7.8/10🌟
四粒帶子都大大粒,口感鮮嫩美味,又彈牙。底層嘅薯蓉非常之香滑,再配埋煙肉嘅鹹香,整體味道豐富。
𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿 𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱

《𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿 𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱》$148 🌟7.5/10🌟
柔軟嘅魷魚須炸過後,外焦炸內嫩,口感有少少嚼勁。外層炸粉唔會話太過口或太過油膩,再配埋酸酸地嘅醬汁解膩,整體係一個唔錯嘅小食嚟,但又唔會話特別超級大驚喜咁囉🤪
𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗧𝗮𝗿𝘁

《𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗧𝗮𝗿𝘁》$98 🌟7.5/10🌟
難得嚟到,當然要試吓全個餐牌唯一一樣甜品啦!食完一餐咁豐富嘅海鮮盛宴,配返個檸檬撻刺激下味蕾,完美地滿足味覺享受!餅底非常薄身,有淡淡牛油香,口感亦頗鬆脆。而主角檸檬餡,檸檬味濃郁,整體酸味比較重,質感𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆~
𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗦𝗵𝗮𝗰𝗸
𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗧𝗮𝗿𝘁