2016-03-30
下午茶時間竟然吾太多人,即刻試下點Jack18件麥樂雞套餐,每件吾洗$3,比其他件數最抵食,當然大前題係要食得晒18件吾好浪費,再+$3轉脆薄薯試下新野。麥樂雞新鮮出爐熱辣辣香噴噴,外皮脆口內裡雞肉嫩口多汁,正! 最怕那些晨早整好放涼,皮乾嚡口。再試下4隻醬料。honey mustard 一向係我至愛,甜中帶微酸,醒胃又中和了多肉的油膩感及罪惡感。misu 就怪怪地,有人用中式或日式麵豉醬蒸肉蒸豆付或做湯底,但係點麥樂雞就超奇怪,2者混合不了,食落口,點咬都好似麵鼓還麵鼓,雞還雞,味道完全不能混和互相排斥。咖哩醬都係好小小,似食咖啡雞,可惜咖哩味又沒有揶香或椰奶味,是死板的化學咖哩味。韓式醬就最差! 完全只有一味死辛辣味,不是一般吃到的韓式辣醬,好似甜酸苦辣咸乜係都有,但係乜味都吾係,真係好難吞,非筆墨能形容,勉強食了二件韓式醬,真係…脆薯薄,超脆超薄,係啖口,我估冇落鹽,口感介乎卡樂A和真真之間,當健康脆脆薯片食都OK.
再試下4隻醬料。
點Jack 18件麥樂雞套餐+$3脆薄薯
脆薄薯