2015-07-08 2888 瀏覽
本身想去食薯蛋頭,點知又係慢世魔王S先生遲到,搞到等到點幾去食排晒隊,放棄左,唯有食其他,見好耐冇食太平館就去食啦(應該真係好耐,唔係點會味道差左咁多)S先生第一次去,佢睇到lunch個餐牌已經話:嘩,lunch set都咁貴?😅咁我想食嘛,點知....餐湯正常,其實我好鐘意食餐包,點解收成$80個lunch可以連包都唔整番熱少少比客人?(因為天氣熱?)我既瑞士汁炒牛河,賣相一流,牛肉超多好冧好入味,有懷疑牛肉同河炒到底係咪一比一份量😂但係愈食愈覺得口渴,應該太多味精,同埋真係有炒炒咸,之前食過明明唔係咁,定係錯覺?S先生叫既燒牛仔肉飯先係中伏之最😂賣相都正常,份量好少,同埋點解我覺得塊肉唔似牛肉似豬肉咁既😥又係錯覺嗎?講番味道,2個字:完全冇味😱點解個汁咁濃都可以冇味?點解既點解既?$76個飯可以做到咁😂完全比左個超差印象S先生,佢應該呢一世都唔會黎😂唔記得影野飲,S先生果杯橙汁細杯到比bb飲咁😂又唔係鮮榨,使唔使咁姑寒?我果杯凍檸茶就普通冇難飲冇話好飲。埋單$174,其實質素咁真係一蚊tips都唔想比,不過見冇下次,當比分手費😂👍明明記得以前都ok冇咁樣,發生咩事😅S先生話,$80

瑞士汁炒牛河$80

燒牛仔肉飯$76

S先生話,$80個乾炒牛河😰咪又係咁,茶餐廳仲好食過佢,今次我認同佢,但呢間餐廳係我話黎,正所謂:條路係我揀,___  ___唔好喊😭我知錯勒。

2015-07-08
5 分鐘 (堂食)