朋友生日,見哩間零負評,就訂咗間房,低消五千,但餐牌上嘅嘢我地七大一細點叫都唔會夠,所以同餐廳訂多咗其他嘢。人均為666的晚餐,這麼差的質素,真係失望到貼地。餐廳响大坑仲有兩間店,tipsy 同mustard ,又係無負評,真係唔知點解了。未齊人,本身想叫佢上個蜆食住等,但員工就話整個蕃薯條食住先,我話我訂嗰時無包,員工話佢搞,但最後都收咗我錢。不過蕃薯條配sour cream 係可以嘅。生蠔細細,普通。帶子配蟹肉菠菜芝士汁,食唔到蟹肉,菠菜汁同帶子又唔係好夾,同埋過咸。帶子就煎得還可以,有少少彈牙嗰隻,無乜鮮甜味。哩個蜆好食,大粒,粒粒脹卜卜又多汁鮮甜,得幾粒有少少腥。個蒜香白酒汁好味嘅,但真係咸得滯,可能湯汁小又多海水。哩個龍蝦開始出事,無諗過佢碎咗個龍蝦肉,用味道食落似芝士忌廉味嘅汁,配洋蔥同蘑菇煮完再放反落去。汁嘅味道普通,而龍蝦嘅鮮味都被蓋過了。仲有薦底嘅薯蓉竟然係凍嘅,員工嘅回覆係話只係攞嚟薦底的。真係好好奇,佢哋認為食客唔會食?咁不如上枱時提提會好點,話只係裝飾用唔食得。好普通嘅白汁菇菌溫泉蛋意粉,意粉又煮得太熟,食唔到黑松露味,汁太多。哩個加超多海膽嘅意大利飯真係出哂事

不過蕃薯條配sour cream 係可以嘅。

生蠔細細,普通。

哩個加超多海膽嘅意大利飯真係出哂事,我的朋友都係咁鬧。海膽首先唔靚,完全無甜味,只有甘味。啲飯太爛,個汁唔知點解有酸臭味。

員工試過後話無問題係咁嘅味,仲攞咗個未煮嘅海膽醬比我地試,個醬無酸臭味,不過醬入面嘅海膽味都好差。咁唔知係啲飯定芝士臭啦⋯⋯

員工都肯幫我地退,仲請枝紅酒。

西班牙燒雞,個醃料幾好幾惹味,不過就唔入味。雞都嫩滑,不過好似有啲未熟。

羊架同牛柳,朋友話牛柳無味。羊架無羊味,肉質唔知比咩醃過,好怪。

另外訂的和牛,朋友先話好食少少。