餐廳: 創發潮州飯店
資訊:

2023-11-05 492 瀏覽
一入餐廳問個阿姐侍應取餐牌,佢話無餐牌,叫我睇下牆上的菜。我想食卤水鵝,但見唔到牆上有寫,就問佢幾錢,佢答我例牌$150,其實有少少貴,但我鍾意食,所以就叫啦!一食,覺得好咸,同埋卤水鵝點解無皮嘅?d皮去咗邊?蠔餅又係牆上無寫明的,問佢先答我$80。我去其他地方食有莞茜和胡椒粉,香好多,這裡的蠔餅,無乜特別人。我見到牆上有個炸拼盤$120,問佢咩嚟?佢話有蝦棗、蟹棗和蘿蔔糕,ok咁試下啦。我見到個阿姐在雪櫃攞了6粒東西,然後拿入廚房處理。上碟共有6粒東西,沒有賣相可言,味道都正常,但數量少,都算貴。飯後不斷問我哋食唔食甜品?我哋話唔洗,因為諗住去九龍城另一間甜品店食。好彩咋!睇返呢度食評先知呢度原來甜品要$30-40。埋單$350,可能我哋係全日最低消費額嘅客人。點菜一定要問幾錢。各位如想試下俾人劏係咩滋味,即管試下。

一食,覺得好咸,同埋卤水鵝點解無皮嘅?d皮去咗邊?

埋單$350,可能我哋係全日最低消費額嘅客人。

點菜一定要問幾錢。

各位如想試下俾人劏係咩滋味,即管試下。

2023-11-05