2020-04-12 70 瀏覽
肺炎疫情嚴峻下,我乖乖留在家中。暫時無得出街食,唯有回味下疫情之初食的一頓美味晚飯。基本上可以話係一個集合中日韓美食+各款甜品的自助餐!選擇非常豐富,價錢適中,尤其5:30-7:00 時段尤其抵食。日系:魚生、壽司魚生以任食來計唔錯,好過一般放題質素。推介帶子,鮮甜,無苦/雪藏味。壽司都唔錯,材料同飯比例適中,唔會話好大舊飯。各式炸物:吉列蝦、吉列蠔、燒蠔 等,新鮮炸起,味道符合預期。中式:各式點心(包括蝦餃、燒賣、小籠包,仲有其他)質素都 okay。燒雞全翼:去 BBQ 最鍾意食要雞翼,呢度唔使自己燒,爽呀!雞翼醃得入味,燒點香口,塗左蜜糖,好味😋火鍋:有好多配料,包括各式丸類、肉類、蔬菜。不過我嗰日唔係話特別想食火鍋,所以無食了。各式中式熟食:太多,未能一一品嚐。韓式:韓式燒烤呢度 offer 豬牛雞唔同部位俾你任揀任燒。推介牛肋肉,牛味濃。豬推介五花肉,一層肥一層瘦,燒左上來好好食。甜品:令人驚喜的甜品櫃。款式好多,花多眼亂但質素高。各式味道奶凍:差唔多有10種味。我試咗杏仁同鮮奶味,兩者都自然地好味,食落唔會話藥水味咁。仲有芒果布甸,我太飽冇胃口試,不過男友話好食。雪糕:好多款
肺炎疫情嚴峻下,我乖乖留在家中。暫時無得出街食,唯有回味下疫情之初食的一頓美味晚飯。基本上可以話係一個集合中日韓美食+各款甜品自助餐!選擇非常豐富,價錢適中,尤其5:30-7:00 時段尤其抵食。

日系:魚生、壽司
壽司都唔錯,材料同飯比例適中,唔會話好大舊飯。

中式:
各式中式熟食:太多,未能一一品嚐。

韓式:韓式燒烤

甜品:令人驚喜的甜品櫃。款式好多,花多眼亂但質素高。
各式味道奶凍:差唔多有10種味。我試咗杏仁同鮮奶味,兩者都自然地好味,食落唔會話藥水味咁。仲有芒果布甸,我太飽冇胃口試,不過男友話好食。雪糕:好多款,我試咗沖繩海鹽,呢隻味我一直有留意,不過驚伏,一直無試。難得今次任食有,梗係試下啦,係甜中帶一點點像芝士味的味道,感覺特別,值得一試。令一款係玄茶味,我喺其他任食試過,覺得好食,今次返兜😂 淡淡茶香和甜味,正。