2021-11-07 701 瀏覽
見網上很多好評,於是今日約咗朋友去試一下,我坐低後,叫了桂花白牡丹,侍應對我說因為熱水機突然壞了,要遲一些才可給我。等15分鐘後,侍應上了茶,然後我們點了幾款點心,包括傳統燒賣、叉燒酥、潮州粉果及素菜餃。等了一會,點心慢慢送上,以下是我對點心的評價:燒賣 - 爽口彈牙叉燒酥 - 熱辣辣,鬆脆素菜餃 - 完全冇味及餃皮極厚潮州粉果 - 除了餃皮極厚外,餡料也沒有味道,遲一些食,跟本成隻粉果都變硬我們本應想向店員提及某些點心不妥當,怎料其中一位相信比較高級嘅侍應回應我們,啲貨嚟到嘅時候已經係咁,我哋都冇辦法,這一刻我才知道點心是由其他地方交嚟,不是自家製,既然味道一般而待應服務態度也是這樣,應該不會再來幫襯。
燒賣 - 爽口彈牙
叉燒酥 - 熱辣辣,鬆脆
素菜餃 - 完全冇味及餃皮極厚
2021-11-07