2011-12-30 2 瀏覽
夜晚約左一家人去點廚軒食,因為家人本身係土瓜灣做野,所以就算住灣仔都要坐好耐車去食本身諗住又遠,不如唔好去食啦,點知食完呢到d野又唔同睇法wor果陣我地3個人食,叫左酒煮花螺,沙拉骨,點廚炒飯,美極蝦花螺:大隻又新鮮,同出面食果d完全唔同,出面果d細細隻既,細到就快到食唔同,呢d果d成個波咁大沙拉骨:係其他地方食唔到既,第一次食,覺得甜甜酸酸,送飯又幾ok炒飯:本身炒飯只係拎黎飽肚,但係呢到既炒飯又幾好食,幾香口美極蝦:又係大大隻既,好似完全唔計成本咁,又太抵啦掛食完有d未夠飽,睇睇下原來夜晚都仲可以叫點心食,就叫左香草雞絲春卷,牛肉球,潮州粉果,燒賣d點心真係一流,比起果d大集團既酒樓仲可以咁出色最後個老闆娘仲介紹左個流沙飽俾我地,個老闆娘就係唔話得,服務超好囉,就算好多人,都叫佢張張台都經過問客人d野食如何呢d人情味的確係其他地方搵唔到囉講番個流沙包,張單寫住'醬爆',我仲諗'扯,間間都係咁寫嫁啦',點知一咬,成隻手都係果d醬囉,真係太正啦我覺得呢個流沙包既味道直情可以上埋'甜姐兒'囉埋左單,發覺唔洗+1嫁,又太平啦掛,計計埋埋都只係$二百幾蚊炸,去其他地方我諗都要勁貴掛見佢咁平,
果陣我地3個人食,叫左酒煮花螺,沙拉骨,點廚炒飯,美極蝦
炒飯:本身炒飯只係拎黎飽肚,但係呢到既炒飯又幾好食,幾香口
美極蝦:又係大大隻既,好似完全唔計成本咁,又太抵啦掛
d點心真係一流,比起果d大集團既酒樓仲可以咁出色
呢d人情味的確係其他地方搵唔到囉
我覺得呢個流沙包既味道直情可以上埋'甜姐兒'囉
見佢咁平,服務態度咁好,即時就同個老闆娘講話會幫佢推上openrice啦,佢仲話'咁好呀,下次記得黎食啦'

特色:
1.免+1
2.任何時間都可以叫點心黎食
3.服務+環境一流
4.雖說係酒樓,但仲可以好似茶餐廳咁,可以叫奶茶,檸茶之類既野食,唔洗成日飲茶咁無聊

如果我樓下都開番間分店既話,我諗一星期點都會黎泥到食番2,3次飯
2011-12-26
  • 醬爆流沙包