2017-02-18
放學約左好耐冇見既朋友食lunch 佢住喺觀塘 所以我就入觀塘覓食喇~ 平時真係唔會無啦啦去觀塘 對於我黎講 實在太遠路 入一入去 車費時間都曬埋 😂不過朋友話呢間叫 K2 Kitchen 既餐廳好似係幾受歡迎 好多上班族都會去食lunch~ 咁多人去食 一定有佢既過人之處~😋Set lunch 有多款選擇 我決定食香煎美國極黑豬肉眼排套餐 而朋友都點左牛肝菌意大利雲吞伴蒜香炒雜菜食正餐之前 有兩樣小小既前菜 下面呢個係芝士合桃餅乾 細細塊唔會好膩 芝士味道香濃 兩種食物既配搭唔錯~另外仲有兩條好長好長既餅乾條 好似兩枝鼓棍咁 其實我地都唔知幾時先食條餅 總係覺得就咁食好寡 😅後來朋友就喺佢個餐湯到左之後 一邊似湯一邊食餅乾 😂 呢個係甘筍薑湯 我覺得味道幾特別 紅蘿蔔既味道淡淡地 又有微微薑既香味 飲完幾開胃~仲有一個沙律做前菜 🥗 總係覺得食完沙律好健康~自我感覺良好 😂 沙律係典型既田園沙律 有芝士薄片 同埋有少少醋既味道 個人覺得醋味勁得濟 少左一份清新既感覺終於到期待已久既主菜 意大利雲吞原來係咁既樣 好得意 入面脹卜卜 但出面就好似一粒通心粉既樣~ 上面又有芝士片 下面係蒜