2021-04-20 73 瀏覽
我哋成日大魚大肉食好西,間中都想食得健康啲🤪,見咁多人推薦呢間喺灣仔嘅湯品小店就去試吓~呢度主打係聲稱全港首創嘅竹絲海南雞,同埋因應新鮮食材而定嘅食療手杯湯。感覺同之前介紹過嘅閨家一樣,都係sell無添加無味精,健康得嚟食物味道都唔錯,價錢都幾抵人均$100左右!.▪️首創竹絲海南雞椰香飯套餐 $108▪️成個套餐都幾健康,除咗個飯仲有湯🫕同菜心🥬本身嘴刁仔🙍🏻‍♂️叫我唔好揀呢個竹絲海南雞,話覺得黑色嘅雞有啲怪🤣但我見openrice 熱門啲人推薦就貪新鮮試吓,點知食落啲雞皮幾爽,海南雞肉都好滑,連嘴刁仔試完都改觀🤣,不過味道就同平時啲海南雞分別唔大。重點係佢個醬汁配雞同飯都好惹味好正!▪️精選和牛椰香蛋包飯 $88▪️呢個旋轉蛋睇落好簡單咁,但之前垃圾口🙍🏻‍♀️嘗試過喺屋企煮係超fail,試過先知咁難煮🤣呢間都整得幾靚~本身以為佢冇汁咁dry,點知原來有個白雪雪嘅椰汁😳,加落牛同蛋包飯食都幾特別同幾夾。和牛粒好香油脂味🤤,仲有啲燒過嘅南瓜同粟米伴碟。▪️是日食療手拿湯 (跟餐)▪️呢度嘅湯好似係每日唔同款及功效,我哋當日飲嘅係「荷葉冬瓜三豆湯」。湯入面冇湯渣,雖然佢哋標榜冇味精,但飲落都好濃味好

▪️首創竹絲海南雞椰香飯套餐 $108▪️
成個套餐都幾健康,除咗個飯仲有湯🫕同菜心🥬

▪️精選和牛椰香蛋包飯 $88▪️

▪️是日食療手拿湯 (跟餐)▪️
呢度嘅湯好似係每日唔同款及功效,我哋當日飲嘅係「荷葉冬瓜三豆湯」。湯入面冇湯渣,雖然佢哋標榜冇味精,但飲落都好濃味好似阿媽煲嘅咁🤣,同埋用手拿杯咁飲都幾方便~
  • 首創竹絲海南雞椰香飯