餐廳: 鹿角巷
資訊:

2017-10-14 273 瀏覽
星期五晚,終於的起心肝去鹿角巷買呢期好吸睛嘅黑糖鹿丸。雖然見到呢條人龍有少少卻步,但我都係乖乖地排左隊,我計過,由排隊到攞到杯嘢飲,共花左大約35分鐘。我一睇到限定呢兩個字就雙眼發光,二話不說買左杯黑糖鹿丸鮮奶($28)。有兩種建議飲法,首先要霸氣直接飲,之後就可以搖勻9下再飲。一拎上手,杯飲品真係好靚,杯底暖暖地,因為啲黑糖珍珠,即係鹿丸,係熱架,一啖飲落去,果然係濃郁嘅黑糖牛奶味!之後我參考佢個建議飲法,搖勻再飲,感覺冇咁甜,但呢杯飲品,由於冰塊甜度係固定嘅關係,我建議要快啲飲完,因為啲冰會溝淡左牛奶味,而且如果佢加啲紅茶,等杯飲品有返啲茶味,應該會冇咁甜。不過都算係一試無妨。
星期五晚,終於的起心肝去鹿角巷買呢期好吸睛嘅黑糖鹿丸。

有兩種建議飲法,首先要霸氣直接飲,之後就可以搖勻9下再飲。

不過都算係一試無妨。
外賣自取