2018年係黑糖珍奶橫行無忌嘅一年,愈開愈多,愈飲愈肥,愈肥愈開心咁,試下又一間~試下又一間~今日輪到我嚟試下呢間聽覺差少少都以為佢叫"甄子丹"嘅"珍煮丹喇 雖然話唔係搶先第一時間嚟試,呢度都開咗幾個星期,但人潮已經算係退咗喇,係唔好飲丫?定係因為個個走去排隔離街? 真係不得而知喇哈哈~ 其實而家間間價錢都差唔多,呢度都唔例外,都係$30蚊一杯黑糖珍珠鮮奶~買咗飛之後,我同阿肥企埋一邊等~大約都係等十個八個號碼。跟住我就掛住噤手機,阿肥突然好好耳力咁問我:「店入面嗰個男人係咪唱歌嗰個?我唔記得佢叫咩名~」咁我望一望,咦!係喎...呢個咪劉威煌囉阿肥話:「係啦!我本來都冇為意,但佢中氣十足,把聲好易認,我聽到先再回頭望佢嘅,果然係唱歌嗰個啦」然後我就見到劉威煌著住件黑色Tee shirt上面印有NO PHOTOS嘅字眼,果然真係冇人埋去騷擾佢,只係我八卦再望下~佢樣樣事都親力親為,由沖調飲品,到大叫輪候號碼服務客人都好落力而呢間店用嘅鮮奶,亦都係日本嗰隻紅色牌子嘅純鮮奶,唔怪得之佢同而家人龍最長最旺盛嘅幾家台飲店齊齊爭崩頭喇 等咗都冇十分鐘就叫我哋喇~當然係相機飲先之後先輪到我😂呢度同隔

等咗都冇十分鐘就叫我哋喇~當然係相機飲先
之後先輪到我😂
呢度同隔離街嘅分別就係......無論冰量,甜度,都係任由自己挑選,我就嗌咗正常份量嘅冰同微糖,所以味道係啱我飲,只係珍珠嘅口感方面,呢間就唔夠腍同煙韌喇
所以呢,勝負以分🤭
黑糖珍珠鮮奶