餐廳: ULURU
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
超級打卡餐廳!鍾意影相嘅朋友仔一定唔可以錯過,成間餐廳勁多打卡位,環境闊落,嚟灣仔嘅朋友要試吓。環境以黑白為主調,餐廳內勁多打卡位,有d似走左入童話書入面嘅餐廳咁,黑白色型格得嚟又不失可愛度,當我以為餐廳只有一邊嘅時候,原來去廁所時先知餐廳仲有呢一邊,真係好大!餐牌連餐牌都設計得好有心思~~Lava Dream +$28(Set)見到每枱都有叫特飲,當然要嗌返杯,呢款Lava Dream用薰衣草做base,飲落果真有薰衣草花香味,無加太多糖水,唔會令飲品變死甜,頗清新舒服嘅特飲。香煎美國有骨豬鞍扒伴自家制蘋果汁 $238 好耐無食過豬鞍,亦都好大件,豬鞍肉質唔韌,無點醃制都唔會有雜味,蘋果汁亦都係清淡口味,食返本身嘅豬肉淡淡嘅味道,食完無油膩感。酥炸軟殼蟹意大利飯 $138好耐無食過risotto,呢款以白汁做base,意大利飯略嫌濕潤度唔夠,飯偏硬少少,不過有我鍾意食嘅炸軟殼蟹。總括而言,餐廳環境同埋服務都唔錯,飲品有特色之餘幾清新,食物亦都可以,喺港島多一間打卡Cafe做選擇。

餐牌

連餐牌都設計得好有心思~~

Lava Dream +$28(Set)
Lava Dream

香煎美國有骨豬鞍扒伴自家制蘋果汁 $238