餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今日同閨蜜約咗喺灣仔食飯👭我喺OpenRice度見到呢間餐廳裝修風格好特別,喺灣仔地鐵站10分鐘內都行到去呢間樓上Cafe,容易搵❣️去到餐廳門口,一開門見到已經係🖼️滿滿嘅黑白色嘅特式牆畫🪞行樓梯上去,我哋都係樓梯同門口🚪📸度影咗一陣相先入去坐低😆今晚叫咗兩個set dinner🍴同兩份靚靚甜品🤭↫GRILLED LAMB CHOP, PRAWNS, NEW POTATOES IN RED WINE SAUCE ↬羊扒大蝦配新薯紅酒燒汁🐑🍤🍷上枱嘅時候熱辣辣,👃🏻聞到好香嘅羊肉味同埋大蝦味,😍羊扒食落好嫩口呀,無乜羊臊味💯。油脂嘅部份煎得帶少少微脆,點埋個紅酒燒汁🔅個汁幾特別入口甜甜地,可以提升到羊扒嘅味道♨️↫PAN-FRIED AMERICAN BONE -IN PORK SADDLE CHOP WITH APPLE SAUCE ↬香煎美國有骨豬鞍扒伴蘋果燒汁🐷🍎🍴豬鞍扒煎得勁香,入口肉質爽口👍🏻唔會煎到老晒,我點少少蘋果燒汁🍎真係幾夾喎🥳蘋果燒汁味道清新,配合埋呢個豬鞍肉,可以令到口感加分⭕️💯↫Fuji Shibazakura Festival · Marukyu Koyamaen

今晚叫咗兩個set dinner🍴同兩份靚靚甜品🤭
Daily  soup
Daily  salad

羊扒大蝦配新薯紅酒燒汁🐑🍤🍷

香煎美國有骨豬鞍扒伴蘋果燒汁🐷🍎🍴
香煎美國有骨豬鞍扒伴蘋果燒汁

↫Fuji Shibazakura Festival · Marukyu Koyamaen Matcha Tiramisu ↬ 🍵🍮
富士芝櫻祭- 丸久小山園抹茶Tiramisu⛩️🎑
呢個係好打卡Abel 既甜品,🤩有一個完全同呢個emoji ⛩️ ⛩️ ⛩️一樣嘅裝飾,上層係Mascarpone芝士🧀,下面鋪滿小山園綠茶粉🍵,綠茶味濃,綠茶控必食呀,加上焙茶手指餅🧆,勁好食,味道唔會太甜啱啱好,口感仲要勁豐富😙,推薦大家必須試吓💁🏻‍♀️
富士芝櫻祭- 丸久小山園抹茶Tiramisu

↫ULURU 2D Cake 二次元立體夢幻蛋糕↬ 🍰🍓
呢件蛋糕一上枱,我真係覺得同成個餐廳好夾呀,完全係必要之選,二次元立體夢幻蛋糕🎂好cute cute 呀😍😍😍本來都以為淨係打卡only, 點知一食,有驚喜喎‼️海綿蛋糕加上🍓新鮮士多啤梨切片再有士多啤梨醬加持🫧🧁外邊白色嘅忌廉加上用朱古力醬做成嘅線條,成個蛋糕真係好用心製造呀,甜度啱啱好,而且仲要勁好食🍰,真係冇得輸呀😋💯💯
ULURU二次元立體夢幻蛋糕

飲品方面,叫左2杯特式飲品,一邊吹水一邊飲🥰

↫ULURU ROSE TEA↬ 🌹🍹
造型方面真係好靚,飲品裏面都有一朵玫瑰花飄浮喺上面😍真係好精緻啊,聞落去已經有好香嘅玫瑰花味,飲落去係玫瑰花茶味🌹🍂,甜甜地,pinkpink真係好少女心,推薦🫶🏻
Rose  tea

↫VIRGIN PEACH MOJITO↬ 🍑🥂
係無酒精嘅mocktail, 清新嘅薄荷🍃、🍋青檸、桃汁同埋梳打水,味道好Fresh 🍑薄荷葉加上青檸嘅味道令到成杯飲品變得小清新🌱,加上顏色配搭都好靚,好飲又好睇✨
VIRGIN PEACH MOJITO

🤎💛總括而言,侍應亦都好有禮貌👥悉心介紹餐單,食物質素都唔錯,仲有唔同款嘅座位選擇🛋️🪑座位都闊落🛋️整體感覺乾淨企理,🎐裝修風格都俾人一種放鬆去咗旅行嘅感覺🖼️基本上喺餐廳到影相🪞連張餐枱紙設計都好特別🪟真係個個位都係打卡位啊🌟‼️

今次我同閨蜜都好滿意, 2人埋單連加一$972。(我地仲免費影咗好多相🤭)😍📸。餐廳真係好有特色🎑最欣賞佢裝修都好用心,每一幅牆嘅黑白圖畫都唔同,真係幅幅牆都可以拎嚟打卡🤍🖤推薦Able🤩🤩🤩
咁就渡過愉快嘅一晚🌟
2022-11-09