2021-01-22
Uluru以黑白手繪畫為主題餐廳, 一入去上樓梯已經可以欣賞到兩旁嘅畫作,入到去好似去左漫畫世界一樣。整間餐廳空間都幾大光線充足,每個角落都好適合影相打卡,店裡面好多女仔都周圍影相,侍應們都好好態度話可以拎住d道具隨便影,咁我都唔執輸拍左好多美照呢~佢地比左個窗邊位我,有露台嘅陽光,係度high tea真係好舒適餐點方面,試了「彩花之里・溫室下午茶」$338/for 2,成個tea set都好精緻飲品是Uluru rose tea同埋Lavender Dream,兩杯飲品賣相都好好,杯邊有小塊嘅花瓣裝飾超靚,rose tea淡淡玫塊花香味加上少少果味,唔會太甜。鹹點有吉烈炸蝦同泰式炸魚蛋,炸得好香脆,而且夠熱新鮮炸起,每人食兩件炸物剛剛好,唔會太膩三層架上第一層有macaron,馬卡龍外脆內軟,中間夾心好creamy、uluru truffle chocolate,朱古力味好香濃第二層有yuzu cake,袖子酸酸甜甜好清新,blueberry yogurt cake好重藍莓味,mocha cake都幾好味第三層有mini rose panna cotta玫瑰奶涷,奶涷好滑好香奶味,帶
第三層有mini rose panna cotta玫瑰奶涷,奶涷好滑好香奶味,帶有玫瑰花香,呢個係所有甜點中我至愛,mini croissant 朱古力牛角包質感都不錯
食物同環境都好用心,值得再來~