2019-07-17
中學同學約食飯,原來佢搬咗黎大埔嘅村屋,成年冇見面,搵個舒服嘅地方坐低食下野傾吓偈。方便佢喺太和搭小巴,揀咗小店咖啡灣 ,佈置很有家的感覺,以天鵝做標誌,水準一直唔錯,所以久不久會來encore。見 menu 有期間限定,不用想太多,一於 order 有新鮮感的。《黑洞奶黃芝士麵包脆雞》 $128賣相打卡一流,黑洞其實就係黑炭漢堡,黑色的竹炭內裏的鹹蛋黃奶芝士汁,金黃色的絕對有滿到溢出嘅感覺,用嚟點炸雞粒真係絕配!好味到難以形容,食完一件又一件。《西班牙海鮮燴飯 》$118金黃色的燴飯帶點咖喱香辣味,上面鋪滿海鮮好豐富滿足,青口新鮮不腥,八爪魚仔、蝦鮮嫩彈牙,蜆肉甜,飯粒吸收了所有海鮮的精華,鹹香美味。《紫薯咖啡拿鐵》$38紫薯甜美,咖啡香濃,口感幼滑。《黑魔王窩夫 》(half)$40甜品跟餐有優惠,又點可以錯過呢!窩夫製作需時,賣相精緻,最愛 Oreo餅乾口味,再加一頭草莓雪糕添!窩夫口感柔軟,跟雪糕一冷一熱的口感,為晚餐寫上完美句號!
《黑洞奶黃芝士麵包脆雞》 $128
《西班牙海鮮燴飯 》$118
《紫薯咖啡拿鐵》$38
紫薯甜美,咖啡香濃,口感幼滑。
《黑魔王窩夫 》(half)$40