尼排好忙。連休息時間都無。特別身心都疲憊,相信大部分香港人都係嫁啦。所以今日忙裡偷閒,黎到諾士佛臺走一圈,讓身心休息下。去左尼間朋友經常提起的The Salted Pig.黎到尼到聽到個名,當然要食佢既主打豬pig pig.況且現在豬甘貴。係到食番夠本先。我地兩條友叫左兩款食物:小食分享併盤,脆皮乳豬(1/4份)。首先小食分享併盤,入面有8樣小食,分別係:蘇格蘭雞蛋、薯圈、炸魷魚圈、迷你牛肉漢堡、香料雞翼、蟹餅、豬肉脆片,脆豬肋骨。好多款式,岩晒我尼d十五十六既人。一次過滿足晒我既欲望。蘇格蘭雞蛋好特別。除左雞蛋心係少少糖心之外,外皮仲有層類似彈牙魚肉包住粒雞蛋。再配埋少少甜酸醬,味道好惹味。薯圈,炸魷魚圈同豬肉脆片都炸到脆卜卜的熱騰騰的。配埋啤酒真係好relax.迷你牛肉漢堡係超出意料之外甘惹味。唔好以為佢兩三啖食晒就馬馬虎虎。個牛肉燒得好惹味。好juicy.入口爆汁。真係可以再encore.脆豬肋骨就普通無特別。仲有個香料雞翼都炸得出色啦。咬落去,脆卜卜,內面既雞肉肉嫩多汁。好高質。講真,食完尼個小食分享併盤,兩條友已經開始飲飽食醉。再黎碟脆皮乳豬(1/4份),份量岩岩好,唔會太多
況且現在豬甘貴。係到食番夠本先。
一次過滿足晒我既欲望。
脆豬肋骨就普通無特別。
講真,食完尼個小食分享併盤,兩條友已經開始飲飽食醉。
再黎碟脆皮乳豬(1/4份),份量岩岩好,唔會太多。唔係真係食唔晒。尼個脆皮乳豬必點。皮脆。乳豬肉質滑嫩多汁,濃濃的豬肉汁流到口腔中,十分惹味。
黎到尼間The Salted Pig真係不枉此行。食完身心都充滿電💪💪
香港人 加油!
脆皮乳豬(1/4份)
蘇格蘭雞蛋
小食分享併盤
脆皮乳豬(1/4份)
蘇格蘭雞蛋
小食分享併盤