2021-12-02
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗依家冇得去旅行,變相多咗平日放假,可以響非繁忙時間食飯,唔使同人迫!天氣開始凍就會想打邊爐,朋友又心思思想食日式放題,所以今次揀咗一間可以滿足我打邊爐同朋友日式放題願望嘅放題店!我哋5點幾去到,7點半前埋單會平少少,我哋揀咗A. 日本料理 + 火鍋 + 甜品 $208+10%!(另外有一款平$40係冇日本料理 / 或者貴$50升級刺身同雪花牛肉)大部分食物用QR code 落單,比起填紙仔環保同方便,呢度嘅network 幾好,落單好順利(因為有D店唔太收到網絡但偏偏用QR code,而店個WiFi 又好弱,load 極都load 唔到會令人發脾氣!),食咗兩個鐘發現冇漏單都出得幾快!另外出面自助區有多種蔬菜、菇類、瓜類、生根、豆卜,連火鍋放題比較少見嘅菜芯苗都有,自助飲品除咗一般嘅汽水罐裝包裝飲品外,仲有啤酒、熱茶、咖啡、果汁,都算幾多選擇!一嚟先放低一盤升級刺身,賣相都幾靚,尤其珍寶赤蝦非常新鮮,蝦頭冇黑,勁多蝦膏流出嚟,珍寶帶子都好好味,其他無論升級唔升級嘅刺身都夠新鮮,質素唔錯!炸物方面自己覺得芝麻雞翼、黃金炸生蠔最好食,另外麻
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
炸物方面自己覺得芝麻雞翼、黃金炸生蠔最好食,另外麻辣鴨血都好入味!食咗一輪日式嘢,就開始打邊爐!
我叫咗蟲草花松茸湯,朋友叫咗椰香沙爹湯,疫情下一人一鍋都幾好wor!海鮮方面日本廣島蠔脹卜卜夠大隻又新鮮,八爪墨魚滑彈牙足料,大白蜆都好鮮甜!肉類方面英國草飼牛肉帶少少肥邊夠爽口,紐西蘭羊肩肉都唔錯!
通常放題嘅甜品都係得雪糕或者普遍都唔多掂,但呢度嘅甜品一D都唔揸流攤,好多款式,我嘅容量冇辦法試到好多款,只可以試到最最最想食嘅四款,竟然質素好高,喜出望外!芒果綿綿冰甜度啱啱好,入口即化,配埋芒果爆珠,我同朋友勁快已經K.O. 晒成碟!宇治抹茶芭菲個抹茶軟雪糕好好味,上面有一粒丸子,加埋脆米同cream 口感唔錯,抹茶控一定要食!榴蓮班戟個皮唔太厚,有少少熟透又香嘅榴蓮肉,正!珍珠伯爵茶奶凍嘅珍珠煮得好好,粒粒分明夠煙韌甜度啱啱好,我呢位珍珠控大讚!
可能去到嘅時間尚早,兩個人安排坐4人卡位,好闊落張檯夠大放食物,坐得食得好舒服!跟住見到6點幾未夠7點已經差唔多坐滿!如果坐2人檯就會比較窄,要睇住張檯嘅位分批點嘢食,不過落單後上菜都快同埋職員收碟都收得好密嘅!
以銅鑼灣呢個地段,收費同食物質素嚟講,算係好平靚正!