2013-04-21
上網search多數都只系見到呢間公司的食品質素的負評,但唔知道有冇人有同我類似的經歷:前日下午茶時間入去食壽司,裏面好少人,迴轉壽司,餐牌話黃色碟是10蚊,就攞咗3碟,埋單前估計加完一就50蚊有找。但系,埋單成一百蚊,收據寫黃色得2碟,金色有1碟!!問點解有金色碟??我明明全部都食黃色!我就好奇怪,冇理由自己色盲,侍應叫我自己睇下,於是行去迴轉認真睇所有黃色碟,我發現呢間餐廳的奸商經營手法在黃色碟上灑少少不太顯眼的金粉,就話系金色碟而不是黃色!!!黃色碟只是10蚊,但金色就30蚊一碟!!!以後都唔會再去!因為我趕時間去見客,就走咗。第2日下午,我分別打電話去北海道活壽司的旺角、太子、荃灣分店,我問接電話的人:“請問你地公司的黃色碟壽司是系未10蚊?” 答:“系啊”再問:“咁金色碟呢,有乜嘢唔同?”答:“貴d”再問:“黃色碟同金色碟系未好類似呢?有冇客人試過分唔到而投訴呢?”旺角分店接電話員工話:“系幾似嘅,但我地做嘢睇慣咗好易就分出,都試過有客人分唔到嘅...”太子分店接電話員工話:“而家我地好繁忙,或者一陣再回覆你,拜“ (最後無打電話俾返我)荃灣分店接電話員工話:“好容易分姐,冇
黃色碟只是10蚊,但金色就30蚊一碟!!!以後都唔會再去!
因為我趕時間去見客,就走咗。
再問:“咁金色碟呢,有乜嘢唔同?”答:“貴d”
荃灣分店接電話員工話:“好容易分姐,冇客人分唔到”...
以上是我經歷,如果有任何質疑,可以親自去鋪自己看和問問那裡的職員!