2021-12-06
💛💛💛 BTS美味站 💛💛💛💛💛💛小曼谷泰國美食站💛💛💛九龍城搵間泰菜唔難,要搵間好食既黃泰菜就選擇唔多啦。今次好好彩,搵到間好食既👍🏻。燒雞髀菇 $17 - 有少少乾身,好彩唔係燒到燶左既味道😂。燒雞軟骨 $17 - 好食,外面燒得乾身(讚),咬落去油香出晒黎😛。燒翠肉瓜 $17 - 同樣都係菜,但比燒雞髀菇好,至少唔會好乾😂。一串三塊,都幾厚身👍🏻。燒豬肉丸 $20 - 燒得好,抵食!食落個感覺好似食緊嗰啲船河🤪,係夜市啲麵既肉丸啊😍。泰皇咖哩炒大蜆 $138我哋揀黃咖喱唔太辣,椰汁味好重。下次我地可能會揀啲辣啲嘅咖喱😛。份量超級大份,兩個人share絕對食唔晒。大蜆數量多,最終我哋每人都食咗成十幾隻😂。啲蜆大唔大隻就因人而異啦,我寧願佢比大隻少少既蜆,但數量少啲🤔。泰式原味烤酥餅 $32好!鬆!化!同咖哩絕對係絕配!就咁睇相都睇到佢係拱形,啲酥皮裡面有好多空氣,整得好☺️。泰式干炒豬肉河 $77每次食泰國嘢都一定要食依個餸,炒得乾身,食落一啲都唔油,好食啵😍。麵質有少少煙韌😆。肉同蛋既份量都唔少,調味唔錯唔太鹹。價錢正常,同其他泰國舖差唔多。芒果沙冰 $36飲到真芒果味,唔太甜,我
💛💛💛小曼谷泰國美食站💛💛💛
泰皇咖哩炒大蜆 $138
泰式原味烤酥餅 $32
泰式干炒豬肉河 $77
芒果沙冰 $36
飲到真芒果味,唔太甜,我幾鍾意佢無落好多糖水。不過相對椰青就比下塊少少,椰青更清😏。
椰青 $37
一開始見到有啲灰灰哋色嘅嘢係沙冰上面,就覺得勁奇怪啦。原!來!係我誤會左,係鮮椰子肉🤤。好飲唔會太甜,好解渴。對得住個價錢,有得食下椰子肉都唔錯🥰。
埋單$430(包加一)